Gastronomia
Sopes i cremes03/08/2022
Sopa de cireres i tomàquets
El cuiner Salvador Brugués explica com preparar-la a casa
Ingredients per a 4 persones
- 250 g de cireres madures
- 250 g de tomàquets madurs
- 100 ml d’oli d’oliva suau
- 200 ml d’aigua freda
- Sal i pebre
Cargando
No hay anuncios
Guarniment opcional
- Tomàquets cherry
- Cireres
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Un consell abans de començar la recepta és posar damunt del taulell paper sulfurat per evitar tacar amb el líquid de les cireres.
- El primer pas és partir les cireres (prèviament rentades) per la meitat per treure’n el pinyol i la branqueta. Com més madures siguin les cireres, millor, perquè es despinyolen més fàcilment. Un cop fet, reserveu-les.
- Per continuar, talleu els tomàquets. Traieu-ne el peduncle, la part superior, i tot seguit talleu-los a trossos grans perquè després els triturareu.
- Ja ho tindreu preparat per triturar. Podeu fer servir una batedora o una Thermomix. A dins del vas hi heu de posar els tomàquets, les cireres, l’aigua freda, un raig d’oli d’oliva i sal. Ho heu de moldre fins que comproveu que queda una textura líquida.
- Podeu tastar-la, un cop l’heu batut, per rectificar-la d’oli, pebre i sal. Si creieu que n’hi heu d’afegir més, feu-ho, i torneu-ho a moldre tot junt.
- Si voleu deixar-la de textura molt fina, coleu-la amb l’ajut d’un colador xinès.
- En un plat soper, aboqueu la crema de cireres i tomàquet.
- Tot seguit, per sobre, guarniu-la amb unes cireres sense pinyols i uns trossos de tomàquet cherry.
- Amaniu-ho amb un raig d’oli d’oliva suau.
Cargando
No hay anuncios
Consell
La sopa de cireres i tomàquet és més bona menjada freda; per això és recomanable que la poseu a la nevera una estona bona abans de menjar-la.
Cargando
No hay anuncios