El conte tradicional La sopa de pedres assegurava que partint de pocs ingredients es podia cuinar una sopa ben gustosa.
És un plat de subsistència que s'eleva de categoria segons els ingredients que hi intervinguin. Hi ha cuiners que asseguren que, en una bona sopa, hi ha d'haver proporció entre el líquid i el sòlid, és a dir, que l'aigua mineral ha de cobrir un dit per sobre els ingredients dins d'un recipient que sempre es recomana que sigui ben ample. Per continuar, els ingredients sòlids han d'estar tallats ben petits, perquè així deixaran anar més el gust i es convertiran més en una infusió. L'ebullició ha de ser lenta i constant, sempre amb la tapa posada perquè hi hagi un retorn constant dels nutrients.
Per continuar, a l'hora de preparar un caldo, es creu que els clars es preparen a partir d'ingredients crus, i se'ls cobreix d'aigua freda. Mentrestant, els caldos foscos es cuinen amb ingredients que ja han d'haver estat cuits prèviament.
Sigui com sigui, hi ha tantes sopes com caps. Per això us preguntem quina és la vostra sopa preferida i com la cuineu.