Receptes16/04/2020
Com fer el risotto amb safrà i làmines de xampinyó? Recepta del cuiner Ferran Adrià
El xef proposa cuinar el risotto amb safrà tal com el prepara a casa seva
El cuiner Ferran Adrià proposa cuinar a casa el risotto amb safrà i làmines de xampinyó, tal com el fa ell mateix a casa seva.
Ingredients per a 6 persones
Cargando
No hay anuncios
6 xampinyons mitjans
1 cullerada i ½ de mantega
90 g de parmesà ratllat
Cargando
No hay anuncios
1 cullerada i ½ de suc de llimona
1,8 l de caldo de pollastre
540 g d’arròs
Cargando
No hay anuncios
1 pessic de safrà
1 cullerada de ceba a dauets
50 ml d’oli d’oliva de 0,4º
Cargando
No hay anuncios
60 ml de vi blanc
Sal
Pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Emboliqueu el safrà en paper d’alumini i torreu-lo en una paella. Procureu que no es cremi.
- Peleu i piqueu la ceba a dauets i ofegueu-la amb l’oli sense que agafi color.
- Desglaceu-la amb vi blanc i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi l’arròs i deixeu-ho ofegar 30 minuts.
- Aneu mullant l’arròs amb el caldo calent i remeneu-lo perquè no s’enganxi.
- Incorporeu-hi el safrà torrat.
- Netegeu els xampinyons amb una mica d’aigua, assequeu-los i lamineu-los amb l’ajuda d’una mandolina.
- Quan l’arròs estigui cuit (al cap de 15 minuts), afegiu-hi la mantega i el parmesà. Remeneu-ho perquè s’hi integrin i quedi cremós. Poseu-hi sal i pebre negre acabat de moldre i suc de llimona al gust.
- Serviu el risotto al plat i repartiu-hi les làmines de xampinyó per sobre, de manera que la temperatura de l’arròs cogui lleugerament els xampinyons.
Consells
Cargando
No hay anuncios
Si voleu que us surti un risotto més lleuger, en comptes de parmesà hi podeu posar aigua de parmesà, encara que en aquest cas el preu del plat és més elevat.
Caldo de pollastre
Ingredients per a 2 litres
Cargando
No hay anuncios
1,2 kg carcanada de pollastre neta (3 carcanades)
130 g cebes
80 g de pastanagues
Cargando
No hay anuncios
40 g d’api
5 l aigua
- Peleu les pastanagues i les cebes. Talleu les cebes per la meitat.
- Poseu les carcanades, les pastanagues, l’api i les cebes en una olla.
- Afegiu-hi l’aigua. Poseu-la a bullir.
- Un cop hagi arribat al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.
- Deixeu-ho coure durant una hora i mitja.
- Passeu-ho per un colador fi.