Receptes17/05/2020

Com fer pells de patata fregides amb salsa? Recepta del restaurant Disfrutar, amb dues estrelles Michelin

El cuiner Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar de Barcelona, revela els trucs per fer-les

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar de Barcelona, explica com cuinar a casa una recepta de reaprofitament, feta amb pells de patata fregides, les quals acaba amb una salsa innovadora.

Pells de patata fregides amb salsa

Ingredients per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

1 gra d’all

10 g de gingebre pelat

4 branques d’alfàbrega

Cargando
No hay anuncios

2 branquetes d’anet

5 tomàquets petits madurs o tomacons

100 g d’oli d’oliva suau

Cargando
No hay anuncios

2 cullerades soperes de tomàquet fregit

Sal

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

Per a la maionesa

1 ou

Suc de 1/2 llimona

Cargando
No hay anuncios

Oli d'oliva suau

Sal

Per a les pells de patata

Cargando
No hay anuncios

6 patates grosses

500 g d’oli d’oliva suau

Sal

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

Comenceu bullint en una cassola el tomàquets. I mentre ho feu, prepareu una maionesa amb els ingredients habituals, amb ou, oli d'oliva, suc de llimona i sal.

Quan els tomàquets estiguin bullits, peleu-los. Tot seguit, col·loqueu-los al vas de la batedora juntament amb el gingebre, pelat i tallat, l'all sense el nervi interior i salsa de tomàquet. Tritureu-ho, i llavors poseu-hi la maionesa que teníeu preparada, i, per últim, l'alfàbrega i l'anet, que prèviament haureu netejat. Tritureu-ho tot de nou amb un polsim de sal i pebre negre.

Cargando
No hay anuncios

Deixeu refredar la salsa a la nevera.

Ara serà el moment de pelar les patates. Per a la recepta només en necessiteu les pells, així que les patates les podeu reservar per a altres preparacions, com ara fer-ne una truita l'endemà. Mentre peleu les patates, escalfeu oli per fregir en una cassola.

Fregiu-hi les pells tal com si fossin patates fregides, és a dir, que heu d'esperar que siguin ben rosses i cruixents.

A mesura que estiguin cuinades, aneu-les traient i poseu-les en un plat amb paper absorbent, perquè hi quedin ben escorregudes

El següent pas serà salar-les. I, per acabar, emplatar-les juntament amb la salsa que teniu preparada.

Bon profit!