Cuina fàcil
Receptes05/12/2023

Recepta per menjar-se la tardor: carpaccio de ceps i castanyes de Viladrau

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautodera, ens l'explica pas a pas

El cuiner Oriol Sabé proposa una recepta en què destaquen les nyàmeres, un tubercle que pot recordar la patata però que és més boterut. A més, la nyàmera és un hidrat de carboni com la patata, però no té fècula. És producte de proximitat, i a casa nostra rep noms diferents: pataques, nyames, nyapes. Aprofiteu que ara n’és temps perquè la temporada és curta, de tardor a hivern.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 ceps
  • Llimona
  • Castanyes torrades
  • Nyàmeres
  • Oli d’oliva suau
  • Sal en escames i pebre
Cargando
No hay anuncios

Per a la vinagreta de llimona

  • Mostassa antiga
  • Oli d’oliva extra verge d’arbequina
  • Unes gotes de llimona
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Comenceu per rentar les nyàmeres per treure’n la sorra que puguin tenir.
  2. Tot seguit, amb l’ajut d’una mandolina o d’un ganivet molt fi, feu-ne unes llesques primes, o rodanxes.
  3. En una paella amb oli d’oliva suau, que haureu posat al foc, coeu-les perquè quedin cruixents.
  4. Un cop rosses, traieu-les de la paella i reserveu-les en un plat amb paper absorbent perquè hi deixi l’excés d’oli.
  5. Mentrestant netegeu els ceps amb un drap humit i traieu-ne la pell de la soca amb un ganivet.
  6. Lamineu els ceps també amb la mandolina perquè quedin ben fins, i poseu les làmines en un plat.
  7. Amaniu les làmines dels ceps amb la vinagreta.
  8. Per sobre de les làmines de ceps ratlleu-hi les castanyes torrades.
  9. Salpebreu la preparació.
  10. Poseu les nyàmeres fregides al voltant de les làmines de ceps. Hi aportaran el toc cruixent.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!

Recepta enregistrada a l’Espai Cuina del Mercat de la Boqueria.