BARCELONAEl cuiner Giuseppe Padula i la subxef Roxana Parra són al capdavant del restaurant Cometa Pla, que fa bandera del menjar ecològic i de les coccions saludables. La carta de vins està especialitzada en els naturals.
Ingredients per a 4 persones:
4 porros
3 remolatxes
250 ml suc de taronja
Ceba confitada (prepareu-la prèviament amb llimona i sal)
Ruca salvatge
1 galeta de cacau
1 cullerada de melassa d’arròs
Oli d’oliva extra verge
Vinagre
Netegeu el porro i talleu-lo per la meitat.
Feu suc de taronja. Un cop fet, hi poseu una mica de vinagre, les remolatxes bullides i un pensament de sal. Bateu-ho.
Tireu-ho per sobre dels porros. I després, poseu-hi la melassa d’arròs.
Rectifiqueu-ho de sal.
Tapeu-ho. Confiteu-ho a foc lent durant dues hores.
Un cop confitats els porros, emplateu-los.
Guarniu-los al vostre gust. Una proposta és amb ceba confitada (es talla amb mandolina i es deixa reposar amb llimona i sal un parell d’hores), brots de ruca salvatge, rodanxes de remolatxa i galeta de cacau esmicolada.
Bon profit!