MOLINS DE REIA Molins de Rei, a la xocolateria Xocopunt, Mariona Bernis elabora mil i una peces amb xocolata, que atreuen petits i grans.
A Girona, des de l’octubre del 2016, Bernis també té un Xocopunt, on ven les creacions fetes a l’obrador de Molins de Rei.
Entre la biografia de la xocolatera, cal destacar que abans de dedicar-se a l’ofici actual era arquitecta. La xocolata és el nou maó dels seus 'edificis'.
Per a 4 piruletes
150 g de xocolata negra (també pot ser xocolata amb llet o blanca)
Lacasitos petits
Trossos d’avellana caramel·litzada
Gerds liofilitzats
Cors de sucre
Preparació
En un bol col·loqueu-hi la xocolata que fareu servir i tot seguit foneu-la al bany maria o al microones.
Un cop fosa, aboqueu-la al marbre de la cuina, prèviament net. Heu de temperar-la, és a dir, heu d’aconseguir, movent-la amb una espàtula d’una banda a l’altra, que agafi una temperatura de 29 o 30 ºC, que podreu comprovar amb un termòmetre de cuina o bé quan, tocant-la amb els dits, la noteu freda.
Damunt d’un paper acetat (el que es fa servir per enquadernar), a sota del qual haureu posat una plantilla amb formes rodones, aboqueu-hi la xocolata fosa i temperada.
Després enganxeu-hi els bastons de fusta que aguantaran la rodona de les piruletes. Tot seguit, poseu gustos a les piruletes amb els Lacasitos, els trossos d’avellana, els gerds i els cors de sucre.
El pas final serà col·locar-les a la nevera durant 10 minuts i ja estaran.
Bon profit.