Receptes26/01/2019

Mochi

T. Gilbert / J.castellano / A. Marín

BARCELONALa pastisseria Takashi Ochiai destaca avui per l’elaboració de dolços japonesos i catalans. Inaugurada el 1983 pel japonès Takashi Ochiai, avui l’establiment s’ha convertit en referència pel panettone, que ha guanyat el premi al millor de l’estat espanyol. Però també destaca el seu tortell de Reis, que l’artesà Jordi Morelló crea afegint gustos japonesos a la recepta original.

Cargando
No hay anuncios

Per a 6 'mochis'

Per a la base de 'mochi'

Cargando
No hay anuncios

125 g de farina d’arròs amb gluten

100 g de sucre

Cargando
No hay anuncios

100 g d'aigua mineral

Maizena per a l’arrebossat (quantitat segons el gust)

Cargando
No hay anuncios

Per al farcit de maduixa

3 maduixes

Cargando
No hay anuncios

Per al farcit de soja confitada

30 g de soja confitada per a cada 'mochi' (comprada preparada)

Cargando
No hay anuncios

Preparació

En un bol en què tingueu la farina d’arròs, poseu-hi tot el sucre i tot seguit l’aigua mineral afegint-la a poc a poc. Barregeu-ho amb unes varetes de cuina fins que aconseguiu una textura semilíquida.

Cargando
No hay anuncios

Tapeu-ho amb paper de plàstic transparent i poseu-ho al microones durant 1 minut a la temperatura màxima, a 800.

Traieu-ho del microones i torneu-ho a barrejar una mica sense arribar a desfer la massa, que es comença a espessir.

Cargando
No hay anuncios

Torneu a posar-ho al microones un minut més, també a temperatura màxima.

Vigileu especialment quan destapeu el bol en treure'l del microones, perquè el vapor calent us pot anar a parar directament a la cara. Destapeu-lo a poc a poc perquè això no passi.

Pel que fa a la massa, quan ja la tingueu amb textura gelatinosa i de color transparent sabreu que està cuita.

Amb una cullera de cuina, pressioneu la massa perquè quedi compacta. Tot seguit, en una safata on hi haureu posat maizena, banyeu-hi les boles que haureu fet amb les mans.

Després feu un forat a les boles per ficar-hi el farcit que haureu preparat (o bé maduixes o bé soja confitada), i torneu-les a passar per la maizena fins que quedin unes boles ben tancades i compactes. Ja estaran a punt per menjar.

Bon profit.