Receptes08/04/2017

'Lemon pie'

T.gilbert / A.om / J.castellano / M.masdeu

BARCELONAEl cuiner Giuseppe Padula i la subxef Roxana Parra són al capdavant del restaurant Cometa Pla, que fa bandera del menjar ecològic i de les coccions saludables. La carta de vins està especialitzada en els naturals.

Per a 4 persones

500 ml d’aigua mineral

Cargando
No hay anuncios

Ratlladura de llimona

175 g de sucre blanc

Cargando
No hay anuncios

50 g de maizena

3 rovells d’ou (o bé 60 grams de rovell d’ou pasteuritzat)

Cargando
No hay anuncios

Galeta (esmicolada)

Suc de llimona

Cargando
No hay anuncios

Per a la merenga

200 g de clares d’ou

Cargando
No hay anuncios

100 g de sucre morè

Cargando
No hay anuncios

Primer comenceu fent una crema pastissera. En una olla amb aigua mineral, ratlleu-hi la pell d’una llimona. Aboqueu-hi sucre. Poseu-ho a bullir.

Quan ja estigui bullint, agafeu-ne una cullerada i barregeu-la amb la maizena i els rovells d’ou, que haureu barrejat. Un cop temperada la barreja ja podeu afegir-hi tota la resta de l’aigua bullent amb la pell de llimona i remeneu-ho bé. Si no s’ha espessit, es pot posar al foc un moment per remenar-ho i que s’acabi d’espessir.

Cargando
No hay anuncios

A part, prepareu la merenga. En un bol amb clares d’ou, poseu-hi sucre morè. Barregeu-ho. Ja podreu batre-ho amb la batedora. Si teniu un sifó de cuina, fiqueu-hi la barreja i deixeu-l’hi reposar durant dues hores.

A la crema pastissera resultant, ja freda, poseu-hi suc de llimona. Quan estigui líquid, agafeu-ne unes cullerades i poseu-les en un got, com a base.

Cargando
No hay anuncios

Damunt d’aquesta base, feu una capa de galeta esmicolada. Acabeu l’última capa amb la merenga. I, per últim, cremeu la merenga amb un bufador de cuina.

Bon profit!