Receptes05/09/2020

Com es fa l'amanida de figues, mongeta perona i pernil ibèric?

El cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga, explica com preparar-la a casa

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner del restaurant La Cuina d'en Garriga, de Barcelona, revela com prepara l'amanida amb productes de temporada estrella, les figues coll de dama i la mongeta perona.

Amanida de figues, mongeta perona i figues

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 4 persones

400 g de mongeta tendra

Cargando
No hay anuncios

6 figues

Alfàbrega morada

Cargando
No hay anuncios

Pernil ibèric

Llimona confitada amb sal

Cargando
No hay anuncios

Sal

Oli d’oliva

Cargando
No hay anuncios

Per bullir les mongetes

Bicarbonat

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  • Comenceu tallant les puntes de les mongetes perones. I després en forma de diamant, que queda més atractiva quan les col·loquem en una amanida.
  • Després col·loqueu-les en una olla amb aigua bullent amb bicarbonat, que ajudarà a fer que no perdin color. Hi ha de bullir durant 7 minuts. Heu d’aconseguir que quedin al dente.
  • Passat aquest temps, coleu-les amb l’ajut d’un colador.
  • Tot seguit, talleu a mà o a màquina si en teniu llenques de pernil. I a continuació, amb un ganivet, talleu les figues.
  • Agafeu un grill de llimona confitada en sal i esmicoleu-la.
  • Al plat, poseu primer una base de mongeta tendra, que sigui més o menys uns 100 o 120 grams. Saleu-la i poseu-hi oli d’oliva. Ara tocarà els daus de llimona confitada, dues figues per persona (i plat) dividides en quatre parts cada una. I enmig, el pernil ibèric. El guarniment final, fulles d’alfàbrega morada. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.