Receptes05/09/2020
Com es fa l'amanida de figues, mongeta perona i pernil ibèric?
El cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga, explica com preparar-la a casa
El cuiner del restaurant La Cuina d'en Garriga, de Barcelona, revela com prepara l'amanida amb productes de temporada estrella, les figues coll de dama i la mongeta perona.
Amanida de figues, mongeta perona i figues
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
400 g de mongeta tendra
Cargando
No hay anuncios
6 figues
Alfàbrega morada
Cargando
No hay anuncios
Pernil ibèric
Llimona confitada amb sal
Cargando
No hay anuncios
Sal
Oli d’oliva
Cargando
No hay anuncios
Per bullir les mongetes
Bicarbonat
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu tallant les puntes de les mongetes perones. I després en forma de diamant, que queda més atractiva quan les col·loquem en una amanida.
- Després col·loqueu-les en una olla amb aigua bullent amb bicarbonat, que ajudarà a fer que no perdin color. Hi ha de bullir durant 7 minuts. Heu d’aconseguir que quedin al dente.
- Passat aquest temps, coleu-les amb l’ajut d’un colador.
- Tot seguit, talleu a mà o a màquina si en teniu llenques de pernil. I a continuació, amb un ganivet, talleu les figues.
- Agafeu un grill de llimona confitada en sal i esmicoleu-la.
- Al plat, poseu primer una base de mongeta tendra, que sigui més o menys uns 100 o 120 grams. Saleu-la i poseu-hi oli d’oliva. Ara tocarà els daus de llimona confitada, dues figues per persona (i plat) dividides en quatre parts cada una. I enmig, el pernil ibèric. El guarniment final, fulles d’alfàbrega morada. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM
Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.