BARCELONAEl restaurant PORK… boig per tu, que va obrir les portes el 2014 al barri del Born de Barcelona, està especialitzat en cuina tradicional i de producte, amb el porc com a protagonista. El xef Oriol Rovira és el creador del concepte i el proveïdor principal del restaurant, mentre que a la cuina hi ha el cuiner Jordi Flaqué.
Per a 4 persones
2,1 kg de costelles de porc (pes en cru)
Per al marinat
All en pols
Pebre negre molt
Pebre vermell dolç
Sal
Oli d’oliva verge extra
Per a l’amanida
Fulles d’enciam (al gust)
Ceba (al gust)
Per hidratar les costelles (quan s’estan coent dins del forn)
150 ml d’aigua mineral
1 cullerada de postres de mel
15 ml de vinagre de sidra
En un bol aboqueu-hi la sal, el pebre vermell dolç, el pebre negre molt, l’all i la sal. Remeneu-ho i aixafeu-ho amb una cullera perquè no quedi agrumollat.
Introduïu el marinat que heu preparat a dins d’un pot d’empolvorar. Si us en sobra, podeu desar-ho per a altres preparacions de carn en general, perquè va bé per a totes.
En una safata per anar al forn col·loqueu-hi les costelles de porc per la banda de l’os, l’una al costat de l’altra. Tot seguit, empolvoreu-les amb el marinat que heu preparat. Tombeu-les, perquè les heu d’empolvorar també per l’altra banda. L’últim toc és posar-hi per sobre un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Ara toca tapar-les amb paper metàl·lic i després, tal com les teniu preparades, les poseu al forn a 100-120 ºC durant 4 hores.
Un cop cuites, talleu-les per la meitat i poseu un tros de costella damunt de l’altre. Serviu-les amb una amanida verda al costat.
Bon profit!
Notes
- Les costelles de porc s’encongeixen de mida quan són al forn. Per això del total de 2,1 kg en cru, les llenques quedaran reduïdes a uns 800 grams aproximadament.
- Mentre les costelles són al forn, durant les 4 hores, de tant en tant hidrateu-les amb la barreja d’aigua mineral, mel i vinagre de sidra. Així no quedaran seques.