Receptes16/05/2020

Com fer pollastre farcit amb llimona? Recepta del restaurant La Cuina d'en Garriga

El cuiner Olivier Guilland explica com fer a casa un rostit amb llimona i herbes aromàtiques

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga, explica com fer a casa un rostit amb llimona i herbes aromàtiques.

Pollastre de pagès rostit amb llimona

Per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

1 pollastre de pagès del corral de 3 quilos

Llimona

Llorer

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva

Mantega

Alls

Cargando
No hay anuncios

Farigola

Sal

Pebre

Cargando
No hay anuncios

Trossos de llimona encurtida amb sal (opcional)

Mitja hora abans de fer la recepta, preescalfeu el forn a 200º. I també traieu de la nevera el pollastre i la mantega.

Passada la mitja hora, unteu la safata del forn amb la mantega.

Cargando
No hay anuncios

Tot seguit, farciu el pollastre dels grans d’all amb pell, prèviament aixafats amb les mans, la farigola, el llorer i la llimona, que haureu tallat a trossets petits.

Per a un pollastre de tres quilos, poseu-hi dins una llimona i mitja, tallada a quarts. Si en teniu, poseu-hi també dos trossos de llimona encurtits amb sal.

Feu un massatge al pollastre de pagès amb la mantega, que haureu agafat amb les mans, i l’haureu repartit per la pell del pollastre. Amb 50 grams serà suficient.

Cargando
No hay anuncios

Tot seguit, a la safata del forn, poseu-hi talls de llimona.

Piqueu les fulles de la farigola i llorer, i poseu-les per sobre de la llimona juntament amb sal i oli d’oliva. D’aquesta manera magnificareu l’olor de la llimona.

Ara ja podreu posar el pollastre a la safata. I després al forn. Els primers 25 minuts de cocció del forn, el pollastre ha d’estar col·locat tombat per la banda més pesada, que és la banda de les cuixes.

Cargando
No hay anuncios

Passat aquest temps, hi tireu un got d’aigua per damunt, i li doneu la volta sense picar-lo amb la forquilla.

Per l’altra cuixa, l’hi heu de tenir 25 minuts més de cocció. Per continuar, 10 minuts per l’esquena. I els 10 últims minuts, per la panxa.

Traieu-lo del forn, i poseu-hi un paper d’alumini, perquè tots els sucs es concentrin.

Cargando
No hay anuncios

A l’hora de servir el pollastre, podeu acompanyar-lo amb patata cuita i aixafada.

Bon profit!