Receptes16/07/2021
Coca de pernil, espàrrecs i mozzarella. Com fer la millor coca? Recepta del forner Xavier Barriga
El forner Xavier Barriga, dels forns de pa Turris, explica com preparar a casa una coca de pernil, espàrrecs i mozzarella.
Ingredients
Per a una coca de 150 grams
Cargando
No hay anuncios
Per preparar la massa
- 500 g de farina fluixa
- 150 g d’oli d’oliva extra
- 190 g d’aigua freda
- 10 g de sal
Cargando
No hay anuncios
Pasteu tots els ingredients junts. Talleu la massa resultant en porcions de 150 grams, i doneu-hi forma rodona. I un cop tingueu la forma rodona, podeu fer-ne servir una amb els passos següents i les altres les podeu congelar per tenir preparada la massa per a altres ocasions.
Per a la coca
Cargando
No hay anuncios
- Ceba (caramel·litzada prèviament)
- Espàrrecs
- Mozzarella
- Pernil ibèric
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Estireu la massa amb l’ajut d’un corró havent posat farina prèviament al taulell de la cuina. Com que no porta llevat, és fàcil d’estirar. Si no fos així, deixeu-la reposar durant 10 minuts, perquè llavors la massa agafarà elasticitat.
- Feu força amb el corró avall perquè la massa quedi ben estirada. Un cop aconseguit, passeu-la a la safata del forn.
- Poseu-hi una capa de ceba caramel·litzada, que amorosirà la coca.
- Talleu les puntes dels espàrrecs, i poseu-les per damunt.
- Ara poseu la massa al forn a 170 o 175 graus entre 10 i 15 minuts. La coca ha d’agafar base, perquè es comenci a coure, la ceba s’hi enganxi i els espàrrecs també s’hi coguin.
- Al cap de quinze minuts, traieu-la del forn. Un cop fet aquest pas, la podeu deixar refredar i acabar-la en el moment de menjar-se-la.
- Talleu mozzarella fresca a rodanxes o a trossos i poseu-los per damunt de la coca. Torneu-la a posar al forn 10 minuts a 170 graus. Aquest temps és necessari perquè la mozzarella es fongui.
- Un cop fora del forn, deixeu-la refredar durant cinc minuts més. Ja la podreu treure de la safata del forn i col·locar-la en una safata o recipient per servir-la.
- L’últim pas és posar-hi el pernil. Us la podríeu menjar sense pernil, però el gust i la textura que hi dona, barrejat amb els altres ingredients, és molt bona recomanació. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios