Com es fa la salsa Cèsar? Recepta del cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga
El cuiner d'aquest restaurant de Barcelona ensenya a preparar-la a casa
El cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga, es posa un barret mexicà per homenatjar una salsa, la Cèsar, que es creu que va néixer a cavall de Califòrnia i Mèxic inventada per un italià que va fer servir els ingredients que li quedaven a la nevera.
Salsa Cèsar
Ingredients
1 rovell d’ou
2 anxoves
1 gra d’all
20 g de formatge parmesà (també es pot fer servir manxego)
½ suc de llimona
Tabasco
Oli d’oliva verge
Elaboració
Piqueu les anxoves i el gra d’all (sense el cor).
Poseu-ho al morter i afegiu-hi el formatge parmesà, el suc de la llimona i el rovell d’ou.
Afegiu-hi unes gotes de Tabasco, segons si us agrada més o menys picant.
Comenceu a muntar-ho amb la maça del morter mentre algú altre us pot ajudar a anar tirant l’oli d’oliva a poc a poc.
Quan la salsa Cèsar estigui gairebé muntada, ja la tindreu preparada per amanir pollastre, entrepans, llom a la planxa o també per afegir-la a una amanida de cabdells, anxoves, ou dur i formatge parmesà (vegeu-la a sota).