Receptes29/02/2020

Com es fan els bunyols de bacallà de Quaresma?

T. Gilbert / A. Om / J. Castellano / A. Marín

BARCELONAEl restaurant Seventy, situat dins de l’Hotel Seventy Barcelona, proposa una carta de plats basats en la cuina mediterrània, i just d'aquest estil és la decoració dels menjadors en què es poden degustar.

Cargando
No hay anuncios

Ingredients (per a 6 bunyols)

600 g de bacallà dessalat (tallat a daus)

Cargando
No hay anuncios

1 ou

290 g de farina blanca

Cargando
No hay anuncios

12,5 g de llevat fresc

250 ml d'aigua amb gas

Cargando
No hay anuncios

1 gra d’all

1 cullerada sopera de julivert

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva suau

Salsa tàrtara (opcional)

Cargando
No hay anuncios

Sal

Cargando
No hay anuncios

Preparació

Poseu en un bol l’aigua amb gas, la sal i el llevat fresc. Dissoleu-ho remenant-ho amb l’ajut d’unes barnilles de cuina. Tot seguit poseu-hi l’ou i torneu-ho a remenar perquè la pasta que esteu formant quedi homogènia. Ara afegiu-hi la farina blanca. Torneu-ho a remenar.

Cargando
No hay anuncios

Un cop ben barrejats els ingredients, poseu-hi el julivert i l’all, prèviament picats. Remeneu-ho, i reserveu-ho a temperatura ambient durant 20 minuts.

Passat aquest temps, prepareu els daus de bacallà i aneu-los arrebossant de farina. A mesura que aneu tenint els daus de bacallà enfarinats, introduïu-los dins de la massa que teníeu reservada. El bacallà ha de quedar ben impregnat, així que una cullera us pot ajudar per arrebossar-ho bé.

En una cassola petita, ben plena d’oli d’oliva calent, introduïu-hi els daus de bacallà arrebossats. Aneu-los girant perquè totes les cares quedin ben fregides. Podeu fer-ho amb l’ajut d’uns molls de cuina.

Quan estiguin fregits, aneu-los retirant amb una cullera escumadora.

Ja els podeu servir en un plat, i estaran a punt per menjar.

Bon profit!