Receptes25/06/2021

Un arròs a l'aire lliure: com fer el millor? Recepta del cuiner Oriol Sabé

Us expliquem tot el que necessiteu per preparar amb èxit el plat fora de casa

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar un arròs a l'aire lliure.

Ingredients per a un arròs per a 6 persones

Per al brou

  • 1 pollastre i mig (per fer-ne servir la carcassa només)
  • 4 o 5 cebes de Figueres
  • 1 branca d'api
  • 3 tomàquets grossos (o 6 de petits)
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 branca de romaní
  • Oli d'oliva verge extra
  • 2 l d'aigua mineral
  • Vermut
  • Mitja cabeça d'alls
Cargando
No hay anuncios

Preparació del brou de pollastre

  1. En una cassola, poseu-hi un raig d'oli, la mitja cabeça d'alls i els ossos del pollastre. Marqueu-los fins que quedin ben rossos. Aneu-ho remenant i quan estiguin rossos afegiu-hi romaní i una copa de vermut per desglaçar el fons, i després aneu-hi incorporant els vegetals: la ceba i la pastanaga. Quan les verdures ja estiguin cuites, posem-hi els tomàquets, la branca d'api i la part verda del porro. Si volguéssiu saltar-vos aquest primer pas, podríeu adquirir el brou de pollastre bo i fet. Remeneu-ho tot i poseu-hi l'aigua mineral. Deixeu-ho durant hores perquè bulli.
  2. Quan comenci a bullir, controleu que el brou no quedi curt d'aigua. Si en fes falta, n'hi hauríeu d'afegir.
  3. Un cop ja estigui fet, coleu-lo. Us heu de quedar amb el líquid net. Reserveu-lo.
Cargando
No hay anuncios

Per fer l'arròs

  • 200 g de costella tallada a trossos
  • 200 g de conill
  • 200 g de pollastre (aletes, per exemple)
  • 200 g de ceba picada
  • 150 g de bolets (rossinyols, per exemple)
  • 100 g de mongeta tendra
  • 100 g de pastanaga
  • 80 g de tomàquet ratllat
  • 100 g de pebrot verd
  • 80 g per ració (per persona) d'arròs bomba
  • Julivert
  • Sal
  • Oli d'oliva extra verge
Cargando
No hay anuncios

Elaboració de l'arròs

  • Escalfeu la paella, poseu-hi un raig d'oli d'oliva i marqueu-hi tota la carn perquè quedi rossa. Quan estigui marcada, retireu-la i reserveu-la. Si queda alguna cosa enganxada a la paella, donarà molt bon gust a l'arròs.
  • Ara serà el torn dels vegetals. Comenceu per la ceba. Mireu que quedi cuita. I tot seguit continueu amb la resta dels ingredients: el pebrot verd, la pastanaga. Deixeu-ho coure una mica i després poseu-hi els bolets. Remeneu-ho. Ara afegiu-hi el tomàquet i acabeu de preparar el sofregit.
  • Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi la carn que teníeu reservada. Remeneu-ho. Si teniu romaní, afegiu-n'hi, perquè hi donarà gust.
  • Tot seguit, afegiu-hi l'arròs. Sofregiu-lo una mica amb la resta dels ingredients. Remeneu-ho.
  • Saleu-ho tot plegat.
  • Quan ja tenim l'arròs marcat, hi posem el caldo, que cobreixi tots els ingredients.
  • Quan porti dos minuts bullint, poseu-hi la mongeta tendra, perquè així quedarà verda.
  • Quan quedin els últims minuts (compteu-ne 13 des que comença a bullir el caldo) perquè acabi d'estar fet, poseu-hi una picada d'all i julivert,
  • Pareu el foc. Tapeu-lo amb paper metàl·lic i compteu entre 3 i 5 minuts perquè el gra acabi d'estar cuit i tots els gustos s'ajuntin.
  • Passat aquest temps, destapeu-lo. Ja el podreu servir. Ha de ser un arròs sucós i melós.
Cargando
No hay anuncios

Molt bon profit!