Receptes25/06/2020

Allipebre d'escrita. La recepta de Mimi Sánchez, del Mercat Central de Vilanova i la Geltrú

La cuinera del bar del Mercat Central de la capital del Garraf ensenya a fer aquest plat a casa

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

La cuinera del bar del Mercat Central de Vilanova i la Geltrú, Mimi Sánchez, ensenya a fer un allipebre d'escrita, un peix de temporada que ella recomana cuinar especialment amb aquesta preparació perquè és la millor manera, opina, d'assaborir-lo.

Allipebre d'escrita

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 4 persones

Fumet de peix

800 g d'escrita

Cargando
No hay anuncios

400 g de mongeta blanca cuita

Sal

Per preparar la picada

Cargando
No hay anuncios

2 grans d'all

1 llesca de pa

Julivert

Cargando
No hay anuncios

1 cullerada petita de pebre vermell

1 cullerada de pebre negre

1 nyora escaldada

Cargando
No hay anuncios

3 tomàquets de pera

1 raig de vi blanc

Sal

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

En una paella amb oli d'oliva, daureu-hi dos grans d'all i una llesca de pa. Un cop fregits, poseu-los en un morter juntament amb el julivert i una cullerada de pebre vermell i una de negra. Piqueu-ho ben finet.

Escaldeu una nyora en una olla amb aigua bullent. Un cop escaldada, traieu-ne la polpa i tireu-la al morter amb la resta d'ingredients.

Cargando
No hay anuncios

Ratlleu els tomàquets i reserveu-los.

Poseu tots els ingredients preparats de la picada en una paella amb oli d'oliva, excepte els tomàquets. Vigileu de no cremar el pebre vermell, perquè faria tornar amarga la preparació. Remeneu-ho amb una pala de fusta i tot seguit tireu-hi els tomàquets i una mica de sal. Coeu-ho a foc lent perquè s'ha de sofregir bé. I remeneu-ho constantment.

Mentrestant, escalfeu el fumet de peix en un cassó a part.

Cargando
No hay anuncios

Al cap de sis minuts d'haver començat a coure el sofregit, afegiu-hi una raig de vi blanc i deixeu que la preparació el redueixi.

Un cop reduït el vi, salpebreu l'escrita. Tot seguit, afegiu-la al sofregit que heu preparat. Cobriu el peix amb el fumet que heu escalfat i deixeu-ho coure cinc minuts. Tapeu la cassola.

Passats aquests minuts, tombeu l'escrita i afegiu-hi una mica de mongeta blanca. Deixeu-ho coure dos minuts. Saleu-ho una mica.

Passats els dos minuts, ja tindreu a punt l'allipebre d'escrita.

Bon profit!