Tres de cada quatre persones prefereixen la truita de patates amb ceba
El CIS també destaca que més de la meitat la prefereixen poc feta

Tres de cada quatre persones consideren que la recepta de la truita de patates s'ha de fer amb ceba i més de la meitat (53,3%) aposten per una cocció "poc feta". Per contra, un 28,9% apunten que és millor que estigui "molt feta", davant d'un 15,5% d'equidistants que es decanten per deixar-la "al punt".
Així es desprèn de les dades de la tercera anàlisi Turisme i Gastronomia que ha publicat aquest dilluns el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), fet al juliol, a partir de gairebé 3.000 enquestes, en què es revela l'opinió dels espanyols davant d'aquesta polèmica disputa al voltant d'una de les receptes clàssiques de la gastronomia.
Amb tot, l'estudi destaca que per als enquestats la truita de patates no és la recepta més representativa, sinó que ho és la paella. De fet, quatre de cada deu enquestats així ho pensen. La truita és escollida com a segona opció pel 24% de les persones consultades. El podi el completa el pernil ibèric.
El CIS també s'atura a conèixer els plats més típics de la gastronomia espanyola per comunitats autònomes. A Catalunya el guanyador indiscutible és el pa amb tomàquet (31,2%), seguit dels calçots (17,7%) i l'escudella (15,5%). Tanquen les cinc primeres posicions els canelons (9%) i, a molta distància, la botifarra amb mongetes (4,5%).