Tast a la Rambla: quatre dies de tapes d'autor, vi català i pastisseria creativa al rovell de l'ou de Barcelona
Arriba l'onzena edició del Tast a la Rambla que per tercer any consecutiu (i de manera temporal) s'instal·la a la plaça Catalunya
BarcelonaEl Tast a la Rambla és un esdeveniment consolidat i aquesta onzena edició arriba abans que altres anys: comença aquest dijous dia 8 i s'allarga fins al diumenge 11. Per tercer any consecutiu es farà a la plaça Catalunya, al rovell de l'ou de la ciutat. És el tercer any que es fa aquí arran de les obres que hi ha a la part baixa de la Rambla, on tradicionalment s'instal·lava aquest festival gastronòmic que treu el bo i millor a peu de carrer. Els organitzadors, però, insisteixen que l'emplaçament és provisional. Per qui no conegui la trobada ni sàpiga com funciona, anem a pams.
Què
El Tast a la Rambla són quatre dies per endrapar de valent, tastar vins catalans, descobrir nous restaurants (o tastar algun plat de restaurants on sempre heu volgut anar) i participar de les activitats d'accés lliure i gratuïtes que s'hi ofereixen. L'organitza l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i el Grup gsr. Hi participen 32 restaurants i 6 pastisseries (4 estrelles Michelin i 8 sols Repsol) i té com a objectiu recuperar la Rambla com a espai de lleure per a tots els públics. Hi haurà música en directe i activitats en tot moment. Aquest any, a més, es donarà un premi a la trajectòria del cuiner Carles Gaig, i hi haurà quatre territoris convidats: Lanzarote, el País Valencià, Múrcia i Castella la Manxa.
Quan
De dijous 8 a diumenge 11 de maig. Dijous i diumenge de 12 h a 22 h. I divendres i dissabte de 12 h a 00 h.
Com funciona
En els diferents punts de venda es podran comprar els tokens, cada un dels quals tindrà el preu d'un euro. Les tapes tindran un preu de sis tokens, per tant, sis euros. A més, les parades acceptaran pagaments amb targeta i efectiu. Hi haurà les zones de begudes, espais amb taules altes per menjar amb tranquil·litat i dues instal·lacions amb showcooking per a les demostracions de les activitats.
Els restaurants participants i què ofereixen
Atempo Iñaki Aldrey /Cànula d’alga nori amb salmó curat a la japonesa i soja en textures
Bar Alegria Tomás Abellán / Truita trufada
Bar La Esquina by Pulitzer Hotels Luís Cors / Galtes de porc amb romesco i allioli
Blanc al Mandarin Oriental, Barcelona Marc de Martin / Panet de fricandó de vedella amb bolets i patata cruixent
Bodega Amposta Chema Martínez / Assortiment de croquetes: de pernil ibèric, de calçots i de bacallà
Casa Amàlia 1950 Danko Perkovic /Lobster roll (Éclair de llamàntol blau nacional, mantega de cítrics, maionesa de corall i fonoll salvatge)
Casa Guinart Oscar Manresa / Bomba de la Barceloneta
Casa Rafuel Rafa Antonín, Rafuel / Braves Rafuel
Castillo de San José Román Méndez / Cigrons guisats amb carabineros de Lanzarote
Cecconi’s Barcelona Michele Granziera / Paccheri, carbassó, parmesà, tòfona
CentOnze Carlos Novo / Mos de melós de vedella en el seu suc amb iuca cruixent
Cholito Lindo Manuel Alvarado / Entrepà de cansalada de porc cruixent amb moniato i ceba envinagrada
Compartir Barcelona Nil Dulcet, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas / Costellam de porc amb salsa Pipián i meló
Don Giovanni Uovo “Millesimé” : Rovell d’ou, caviar i làmines de tòfona amb crema de ceps
Dos Pebrots Takeshi Somekawa i Albert Raurich / Escabetx d’ànec amb fruits vermells
Enoteca Paco Pérez Paco Pérez / Bou de mar, el seu rostit i blat de moro
Família Nuri Alex Jiménez / Arròs de pop i botifarra amb allioli de pebre vermell
Fauna Restaurant by Casa de Vivi Jordi Delfa / Tàrtar de filet de vedella, patata brava i rovell curat
Gaig Barcelona Carles Gaig i Josep Armenteros / Caneló de carn amb tòfona
La Mafia Mexicana Renato Guiomar / “Quesabirria” Sucosa vedella guisada en un adob de chiles i espècies
La Pau Joves cuiners/es de La Pau / Terrina de xai, amb parmentier d’all escalivat
Leña Barcelona. Las brasas por Dani García Antoni Valhondo / La burger que li va donar sentit a tot
Manioca Gluten Free Patricia Martins / Gofra de pa amb formatge amb picanya entatxonada al vi i guacamole
Moka 1934 Gonzalo Martínez / Planxat de coca d’oli, pollastre rostit, espàrrecs i ceba a la planxa amb romesco
Nectari Restaurant Jordi Esteve / Botifarra de poble amb pa de mantega, cansalada, ceba caramel•litzada i allioli
Pepa Tomate Josep Carbonell / Pepa muffin de porchetta amb herbes del Mediterrani, mostassa de poma i mel de flors
Rooster & Bubbles Marc Martínez i Fredy Yautibug/ Taco català de pollastre a l’ast, salsa romesco, ceba envinagrada, coriandre
Tapas 24 Carles Abellán i Toni Morago / Bikini de mozzarella, pernil ibèric i tòfona
Telefèric Aziza el Bachiri / Ravioli d’ànec Pequín amb crema de foie, hoisin, mango i menta fresca
The Fish & Chips Shop Alam Brothers / Brioix de txangurro amb maionesa de sofregit
Vacanal Jubany Nandu Jubany /Burger “Vacanal” Jubany
Xup Xup Restaurant Danielli Simoes / Bunyols negres de calamar sobre melmelada de tomàquet i salsa tàrtara
Les pastisseries participants i què ofereixen
Pastisseria Escribà Christian i Pol Escribà / Patapam! (brioix farcit amb crema cremada i nata muntada)
Pastisseria L'Atelier Eric Ortuño i Ximena Pastor / Croissant cornet Reus amb parfait de vainilla
Mervier Canal Lluís Estrada Canal / Cheesecake taco
Pastisseria Takashi Ochiai Takashi Ochiai / Cítrics
Pastisseria Sant Croi by Albert Rocar Albert Roca / Entrepà de festuc (Briox calent de gelat de pistatxo en diverses textures i gerds)
Sauleda Xavier Puigvert / Tiramisú