Roli Gelateria: fa calor, què tal si fem un sorbet?
Estimats lectors, l’estiu és temps d’oci. I si parlem d’oci, el nostre vessant més carpanta hi té molt a dir. Encetem aquesta llista de 36 recomanacions perquè, si sou per les terres de parla catalana, teniu el deure moral de gaudir del bé de Déu que tenim per aquí. No cal ser la més llesta de la classe per saber que ens fonem de calor i que, per tant, cal començar amb una proposta òbvia, però pertinent: els gelats. I si parlem de gelats, val a dir que els últims anys la cosa ha millorat moltíssim. Tenim una onada d'artesans que saben què fan.
Podríem fer una llista de llocs on n'elaboren de cine, amb productes de primera qualitat, que han incorporat la temporalitat i la creativitat ben entesa. Com que en aquesta secció es tracta de mullar-se, avui en trio una. És a Girona i es diu Roli Gelateria.
Roli té poc més de dos anys i ha fet forat. La seva ànima és el Josep Niubó, un lleidatà que venia de l'alta restauració. Un cuiner que va decidir establir-se a Girona i a partir d'ara "cuina gelats". Té receptes pròpies i inventa combinacions originals. Això sí, encara que hi hagi vida més enllà del gelat de vainilla, els gustos tradicionals també els trobareu, a la seva gelateria al carrer Santa Clara, 3. Tant si us voleu deixar seduir pel seu sorbet de préssec blanc amb earl grey o bé preferiu el de festucs de les Garrigues, estigueu tranquils perquè tots són 100% artesanals i no tenen gluten. Els sorbets, a més, no tenen lactosa i, per tant, són vegans.