Com fer truita de musclos? Recepta del cuiner Marc Dinarès, del restaurant La Taverna del Ciri
El cuiner Marc Dinarès, cap de cuina del restaurant La Taverna del Ciri, explica com preparar a casa una truita ben singular, inspirada en la tortilla decamarones del xef Ángel León, de Cadis.
Truita de musclos (inspiració de la 'tortilla de camarones')
Ingredients per a 1 truita
Per preparar la massa de la truita
70 g musclos en escabetx (de llauna)
280 g d’aigua
17 g de farina de cigró
37 g de farina de blat
Sal
¼ gra d’all
Per a la maionesa
El suc de la llauna dels musclos
1 rovell d’ou
El suc de mitja llimona
Un pensament de sal
Oli de gira-sol
Elaboració
Bateu tots els ingredients de la recepta fins que comproveu que us queda una massa líquida. Deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera.
Mentrestant, feu la maionesa. Bateu tots els ingredients i, a mig batre, poseu-hi un raig d’oli de gira-sol, que aportarà un gust suau a la maionesa. Vigileu que no se us talli.
Tot seguit en una mànega pastissera o en una paperina feta amb paper sulfuritzat poseu-hi la maionesa. I reserveu-la.
Quan la massa ja hagi reposat una hora a la nevera, traieu-la i poseu-la en una paella amb un raig d’oli. Gireu-la amb l’ajut d’unes pinces perquè no es trenqui.
Un cop cuita, poseu-la en una plat amb paper absorbent, perquè hi quedi l’excés d’oli.
Després poseu-la en un plat pla, i per sobre poseu-hi puntets de la maionesa que teníeu preparada.
Acabeu el plat amb unes fulles tallades de julivert, que hi aportaran frescor.
Bon profit!