Mengem01/06/2020

Com fer truita de musclos? Recepta del cuiner Marc Dinarès, del restaurant La Taverna del Ciri

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Marc Dinarès, cap de cuina del restaurant La Taverna del Ciri, explica com preparar a casa una truita ben singular, inspirada en la tortilla decamarones del xef Ángel León, de Cadis.

Truita de musclos (inspiració de la 'tortilla de camarones')

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 1 truita

Per preparar la massa de la truita

70 g musclos en escabetx (de llauna)

Cargando
No hay anuncios

280 g d’aigua

17 g de farina de cigró

37 g de farina de blat

Cargando
No hay anuncios

Sal

¼ gra d’all

Per a la maionesa

Cargando
No hay anuncios

El suc de la llauna dels musclos

1 rovell d’ou

El suc de mitja llimona

Cargando
No hay anuncios

Un pensament de sal

Oli de gira-sol

Elaboració

Cargando
No hay anuncios

Bateu tots els ingredients de la recepta fins que comproveu que us queda una massa líquida. Deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera.

Mentrestant, feu la maionesa. Bateu tots els ingredients i, a mig batre, poseu-hi un raig d’oli de gira-sol, que aportarà un gust suau a la maionesa. Vigileu que no se us talli.

Tot seguit en una mànega pastissera o en una paperina feta amb paper sulfuritzat poseu-hi la maionesa. I reserveu-la.

Cargando
No hay anuncios

Quan la massa ja hagi reposat una hora a la nevera, traieu-la i poseu-la en una paella amb un raig d’oli. Gireu-la amb l’ajut d’unes pinces perquè no es trenqui.

Un cop cuita, poseu-la en una plat amb paper absorbent, perquè hi quedi l’excés d’oli.

Després poseu-la en un plat pla, i per sobre poseu-hi puntets de la maionesa que teníeu preparada.

Cargando
No hay anuncios

Acabeu el plat amb unes fulles tallades de julivert, que hi aportaran frescor.

Bon profit!