Mengem 21/10/2020

Les olives que exploten quan es mosseguen, un dels aperitius del restaurant Disfrutar que es poden menjar a casa

Els cuiners han iniciat aquesta setmana el servei d'enviament d'aperitius i còctels a casa

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Les olives que exploten quan es mosseguen, un dels aperitius que es pot menjar a casa del restaurant Disfrutar

Les olives del restaurant Disfrutar, de Barcelona, les Gilda, que exploten al paladar, es poden menjar a casa. Els cuiners Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc acaben d’estrenar el servei d’emportar a casa amb dues capses de preparacions concretes, un assortiment d’aperitius clàssics i un altre de còctels. “Ens hem de diversificar com a cuiners”, explica el cuiner Oriol Castro, que afegeix que l’efecte sorpresa i emoció, claus dels seus menús, també s’aconsegueix amb el menjar i les begudes que han preparat per menjar a casa.

La nostra cuina és molt immediata, i per això preparem els aperitius i els còctels 24 hores abans dels encàrrecs”, diu el cuiner, que recomana maridar el menjar amb els còctels.

La capsa dels aperitius del restaurant Disfrutar

Alguns altres dels aperitius del restaurant de dues estrelles Michelin que es poden menjar a casa són els suflés de pa de gambes, que es menja d’una mossegada i que té una textura cruixent. Un altre són els xips de cigrons, que els cuiners recomanen de sucar-los amb hummus; la pizza cruixent al quadrat, amb tomàquet, pesto i un toc picant. Per tastar-la, recomanen que es reparteixi per sobre esferes d’oli d’oliva (que també s’acompanyen amb els aperitius). Uns altres: els raviolis cruixents de cacacuet thai; els famosos “polvorons” de tomàquet i caviaroli d’oliva verge extra, que també suggereixen que es mengi amb esferes d’oli d’oliva. I, les estrelles de la cuina del Disfrutar, les esfèriques de Gilda amb encurtits, les olives que exploten a la boca i que tenen gust d’oliva verda, piparra i anxova.

Els còctels, preparats just per servir-se en copes

Els còctels, de diferents gustos, estan preparats en ampolles, just per abocar-los a copes juntament amb els glaçons, i alguns altres suggeriments (com ara romaní), però que no són prescindibles per tastar-los.

El preu de les dues creacions, aperitius i còctels, és de 89 €. També es venen per separat.

Curs de cuina a baixa temperatura, a casa, i amb oferta per als cuiners

El cuiner Salvador Brugués imparteix el curs de la cuina a baixa temperatura online amb una oferta especial per als cuiners. “Vull mostrar tota la meva solidaritat amb els companys i molts amics i amigues del món de la cuina. Són moments difícils. Per això, m’ha semblat correcte posar-hi el meu petit granet de sorra amb una petita ajuda: durant 5 dies (fins al diumenge 25), tots els membres del sector de la restauració a Catalunya que ho vulguin podran accedir al curs online d’iniciació a la cuina a baixa temperatura a meitat de preu. D’aquesta manera, intentem donar un cop de mà a la formació contínua i professional per quan puguem tornar a la feina”, explica a la seva pàgina web.

Les inscripcions són per correu electrònic:

cursobajatemperatura@gmail.com

Què és la cuina a baixa temperatura?

stats