Oci

Un pla per al cap de setmana que ve a Andorra: formatges, embotits i una pila de cuiners dels Pirineus

La Mostra Gastronòmica d'Andorra i Pirineus, que se celebra a Ordino el 9 i 10 de novembre, arriba a la seva 32a edició

ARA
i ARA

La Mostra Gastronòmica d'Andorra i Pirineus, que se celebra a Ordino el 9 i 10 de novembre, arriba a la seva 32a edició. És un punt de trobada dels amants de la restauració i dels productes de qualitat de tots els Pirineus, que a més enguany compta amb una important participació catalana.

Què hi podem tastar

En el marc de la mostra hi participen 21 xefs, un d'ells amb estrella Michelin, el restaurant Ibaya de Soldeu. A més s'hi poden trobar tant restaurants catalans com andorrans. Per la banda catalana hi ha Can Ventura, de Llívia; l'Hotel del Pardo, de Puigcerdà; l'Hotel La Glorieta, de la Seu d'Urgell, i la Fonda Xesc, de Gombrèn. Aquests últims, per exemple, hi prepararan uns peus de porc amb sobrassada i patata al romaní, i també hi podreu trobar altres plats com el caneló cruixent de galta de porc amb mascarpone, compota de poma al forn i suc de cocció de l'Abba Xalet. Cada restaurant hi serà amb dues propostes. Les entrades per accedir-hi es poden adquirir a la següent web.

Cargando
No hay anuncios

Què hi podem comprar

Al mercat de productors aquest any han posat el focus en el formatge. Això no vol dir, però, que no hi trobem també altres delícies. Hi trobareu també mel, melmelada, embotits, oli, vermut, vi, cervesa artesana... Una pila de parades per fer-hi tastos i comprar el que més gràcia us faci. La fira estarà en dansa tot el cap de setmana al Prat del Call i el 70% dels que hi participen seran catalans.

Cargando
No hay anuncios

Què hi podem fer

En paral·lel a la mostra hi ha una pila d'activitats previstes. Des de les infantils, com un taller en què es faran el seu barret de xef o el seu propi cullerot, fins a música, o altres com la presentació del llibre Els de sempre al Museu Casa d'Areny-Plandolit. També hi haurà showcookings de cuiners emergents, com Sergi Simó, del Racó del Simó. En aquest cas prepararà un steak tàrtar de cérvol amb escuma de Neu del Cadí i una base de brioix de ceps. O bé una pila de tastos, com el d'oli d'oliva d'Oliana, els embotits de xolís d'Adons o un tast de vins amb el sommelier Joan Llorach, de Pla de Morei, per descobrir la DO Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

Per tenir controlat tot el que passarà a Ordino aquests dos dies es pot consultar el programa de la Mostra. Cal tenir present que per assistir als tastos cal reservar plaça a la web on s'adquireixen les entrades.