Pa de pessic de xocolata sense gluten
Miquel Antoja és cuiner del restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar. També és molt actiu a la xarxa social Instragram (@miquelantoja), on penja vídeos de receptes que ell prepara a casa i que grava amb el seu mòbil, col·locat damunt d'un got de vidre. És un amant de la bona cuina i de la que integra tots els paladars.
Ingredients per a 4 persones
2 ous
60 g de sucre
100 g d’ametlla en pols (o bé avellanes o festucs)
60 g de nata
4 g d’impulsor
10 g de cacau
40 g de mantega
25 g de xocolata negra del 70% de cacau
Desfeu la xocolata juntament amb la mantega. Feu-ho al microones, a intervals d’1 minut i en posició de descongelació. A cada minut de microones, atureu-lo i traieu-ho a fora per remenar-ho. Reserveu-ho.
Barregeu els ingredients en l’ordre indicat a l’apartat Ingredients. L’últim que hi haureu d’incorporar és la xocolata desfeta amb la mantega, que haureu fet al primer pas. Bateu-ho tot junt.
Deixeu reposar la massa a la nevera durant un mínim de 30 minuts i un màxim de 2 dies (vigileu, perquè porta ous). També podeu congelar la massa i així tenir-la preparada per quan vulgueu fer un pastís en menys temps.
Col·loqueu la massa en un motlle per anar al forn. Si l’heu escalfat prèviament, es courà a 170º durant només 10 minuts.
Quan tragueu el pa de pessic del forn, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
Decoreu-lo amb fruits vermells i melmelada de fruits del bosc.
Nota: Aquest pa de pessic rep el nom de financier perquè l’ou no hi va muntat, com és habitual en moltes receptes de pans de pessic.
Bon profit!