Cervesa
Mengem 14/03/2023

Luis Tosar i Luis Zahera ensenyen com tirar la millor canya de Voll-Damm a 'Els 5 passos'

L'espot ha estat dirigit pel realitzador Alberto Rodríguez, autor de films com 'La isla mínima' i 'Modelo 77'

2 min
Luis Tosar i Luis Zahera a 'Els 5 passos', la nova campanya de Voll-Damm

BarcelonaEls actors Luis Tosar i Luis Zahera han tornat a posar-se a les ordres del cineasta Alberto Rodríguez a Els 5 passos, el curtmetratge amb què Damm explica com tirar una canya Voll-Damm perfecta. En aquesta campanya, aquests dos amics des de fa trenta anys donen vida als caps d'una acadèmia un pèl fosca on s'ensenya a cinc cambrers a executar un repte per al qual no tindran una segona oportunitat: aprendre com tirar correctament −i amb la màxima precisió− una canya de Voll-Damm.

L'espot de la Märzenbier, el quart de la ja mítica saga Doble o res, compta també amb Artur Busquets entre el seu repartiment. Rodríguez, conegut per films com Modelo 77 i La isla mínima, ha volgut convertir aquest anunci en un thriller d'alta tensió que transcorre al llarg de quatre minuts en una solitària nau industrial d’una zona portuària "de la qual és gairebé impossible escapar", tal com expliquen des de l'empresa cervesera catalana. Allà, el personatge despietat que interpreta Tosar, amb l'ajuda inestimable de Zahera, instrueix una selecció de cambrers escollits entre "els pitjors dels pitjors" a força d'entrenaments d'alta exigència durant 200 dies per aconseguir servir la canya de Voll-Damm perfecta.

El títol del curtmetratge, Els 5 passos, fa referència directa al "ritual dels cinc passos" que Tosar considera essencials per servir una cervesa de barril. Aquests són: la correcta selecció del recipient, la pulcritud i temperatura adequada del got, el descart de l'escuma, la inclinació de 45 graus del got al tirar la canya i l'obertura final de l'aixeta del tirador per formar la corona de crema perfecta. Aquest mètode curós, que només està a l'abast dels millors bàrmans, permet apreciar millor la qualitat del cos, l'aroma i el gust d'una Voll-Damm perquè, al cap i a la fi, "no totes les cerveses són iguals", com recorden amb la campanya, signada novament per Oriol Villar, que ja ha fitxat per als espots previs cineastes de la talla de Daniel Monzón (2016), Dani de la Torre (2018) o el mateix Alberto Rodríguez, que ja es va encarregar del rodatge del 2021.

stats