Mengem 17/09/2016

Espaguetis verds de carbassó amb tres pestos

T.gilbert / A.om / J.castellano
96 visualitzacions

BarcelonaLa dietista i nutricionista Martina Ferrer dirigeix el blog Martinaturalbienestar i alhora col·labora amb la revista digital d’alimentació Etselquemenges. Ens proposa uns espaguetis verds, fets amb carbassons, per menjar-ne amb tres pestos diferents i alhora gustosos.

Ingredients per a 4 persones

Per als carbassons:

2 carbassons

Si són ecològics, conserveu-ne la pell. Peleu-los en forma de fideus o d’espaguetis amb l’ajut d’un ‘spirali’. Escolliu-ne el tall que més us agradi (més fins, més gruixuts o tallarines)

Per als pestos

1. Pesto vegà

Per a 4 persones:

– 1 alvocat madur

– 2 grapats de festucs pelats

– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

– Suc de llimona, sal marina

– Oli d’oliva verge extra

– 1 o 2 grans d’all aixafats i pelats

– 1 cullerada gran de llevat nutricional o de cervesa

– Una mica d’aigua mineral per ajustar la textura

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

2. Pesto ‘rosso’

Per a 4 persones:

– 4 tomàquets deshidratats remullats

– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

– 1 o 2 grans d’all

– 2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat

– 3 o 5 cullerades grans d’ametlla Marcona a granet

– Oli d’oliva verge extra

– Una mica d’aigua mineral, si és necessari

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

3. Pesto de ruca i nous del Brasil

Per a 4 persones

– 2 grapats d’espinacs frescos

– 2 grapats de nous del Brasil tallades per la meitat

– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

– 1 o 2 grans d’all

– 2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat

– Oli d’oliva verge extra verge

– Aigua, si és necessari

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

Finalment, poseu els tres pestos sobre els espaguetis verds de carbassó, i bon profit!

stats