Esdeveniments

Arriba un dels grans caps setmana gastronòmics: coincideixen el Tast a la Rambla i el Meat & Fire

Els dos esdeveniments tenen una oferta engrescadora per tastar plats de restaurants que no sempre es poden tenir tan a prop

3 min
L'edició de Tast a la Rambla del 2023.

BarcelonaAquest cap de setmana coincideixen a Barcelona dos esdeveniments gastronòmics dels grossos. En primer lloc, el Tast a la Rambla, que a més celebra el seu 10è aniversari. Un esdeveniment consolidadíssim, obert a tothom que s'animi a acostar-se a plaça Catalunya. El segon és el Meat & Fire, al Moll de la Fusta, que fa venir els millors experts en brasa del món. És el festival perfecte per a les persones més carnívores. Passem a desgranar els punts forts de cada esdeveniment i tot el que cal saber:

Tast a la Rambla

Per segon any consecutiu se celebra a plaça Catalunya, ja que l'últim tram de la Rambla, el de Drassanes, segueix en obres. Així i tot, l'any passat l'emplaçament provisional de plaça Catalunya va ser tot un èxit.

Comença el dijous 6 i acaba el diumenge 9. Obre a les 12 del migdia, i tanca dijous i diumenge a les 22 h i divendres i dissabte allarguen fins a mitjanit. Hi trobareu 30 restaurants i 6 pastisseries. Les tapes tindran un preu de 6 euros. Es podran adquirir tokens a la taquilla per pagar les consumicions, però enguany com a novetat moltes parades inclouran datàfons perquè s'hi pugui pagar amb targeta.

A banda dels restaurants, hi haurà un espai de showcooking d'accés lliure (fins a completar l'aforament), on per exemple es podrà veure Raül Balam Ruscalleda, del restaurant Moments, o bé Paolo Casagrande, del restaurant Lasarte. Aquest Tast a la Rambla, a més, té com a objectiu acostar la Copa Amèrica de Vela al públic barceloní. Per això hi haurà un espai, gestionat per Albert Ventura (restaurants Coure i Vraba), en què se serviran 12 plats en homenatge als 12 equips que participaran de la regata. Alguns dels exemples són: la pavlova de maduixa i nata per Nova Zelanda, la fondue de formatge per Suïssa, el roll de llagostí i duxelle de bolets o bé la torrada amb rillette de xai, nou de macadàmia i espècies per Austràlia.

Restaurants que hi participen

Entre les 36 propostes del Tast a la Rambla trobareu les croquetes de Nandu Jubany, el bar El Pollo, El Filete Ruso, Nectari Restaurant, The Fish and Chips Shop, Mae, Dos Pebrots, Tandoor, Casa Xica, Cecconi's, Bodega Amposta, Manioca Gluten Free, Família Nuri o bé les pastisseries Atelier, Oriol Balaguer i Ochiai.

A banda, hi haurà uns espais per degustar des de vins catalans fins a la gastronomia de Lanzarote, els formatges i els embotits andorrans o bé els gelats artesans de Bico de Xeado. L'ambient, a més, estarà amenitzat amb música en directe. Si hi aneu a primera hora de dijous, dia d'obertura, també podreu veure com la família Escribà rep el primer premi Tast a la Rambla de la mà d'Albert Adrià.

Una imatge de l'edició Meat & Fire de l'any passat.

Meat & Fire

Del divendres 7 al diumenge 9 al Moll de la Fusta se celebrarà la segona edició del Meat & Fire. La primera edició va ser un èxit i aquesta tornen a encendre 30 graelles per als enamorats del foc, la brasa i la carn. Una de les característiques d'aquest festival és que venen experts de tot el món. Aquest any el més destacat és Pablo Rivero, del restaurant Don Julio, de Buenos Aires. Però no serà l'únic argentí; també hi assistiran Javier Brichetto, del restaurant Piantao, de Madrid, i Mecha Ferraro de Franca, Fuego y Vino, de Buenos Aires. També es comptarà amb la presència de Fabrizio Sergio, de l'Asociación Uruguaya de Asadores; la romana Alessandra Cingolani, de Dupon Meat House, o bé o l'anglesa Genevieve Taylor, de la Bristol Fire School.

No hi faltarà també algun representant basc entre brases, que serà Mikel Lz. de Viñaspre, de Sagardi Cocineros Vascos. De casa nostra, cal destacar Oriol Rovira, d'Els Casals; Rafa Zafra, de l'Estimar, l'Amar i el Rural, o el japonès Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka. Tots ells us donaran menjar. Talls diversos, coccions diferents entre elles i coneixement, perquè una de les activitats destacades del festival són les xerrades d'experts per aprendre'n més si aquest estiu us voleu lluir en l'art de la graella.

L'entrada general val 7 euros i inclou una copa no retornable de vidre. I un cop dins es poden adquirir els meatcoins (4 euros). Un a canvi d'una beguda i dos a canvi d'una ració de menjar de qualsevol graeller. L'horari és de 12 h a 23 h. També hi ha packs que inclouen una pila de meatcoins i accés gratuït a les ponències. Podeu consultar tota la informació i comprar anticipadament el que més us convingui a la web de l'esdeveniment.

stats