Mengem08/01/2021
Com es fa l'amanida d'enciam i escarola amb carxofes confitades? Recepta del cuiner Valentí Mongay, de La Salseta
Us expliquem com preparar-la a casa pas a pas
El cuiner Valentí Mongay, del restaurant de km 0 La Salseta, de Sitges, explica com preparar a casa una amanida amb un producte estrella de temporada, les carxofes, que el xef opta per confitar i aprofitar-ne l'oli per amanir la preparació.
Cargando
No hay anuncios
Amanida d'enciam i escarola amb carxofes confitades
Ingredients per a 1 amanida
Cargando
No hay anuncios
50 g d’escarola
50 g d’enciam negre
Cargando
No hay anuncios
3 carxofes
Un grapat de magrana desgranada
Cargando
No hay anuncios
Un grapat d’avellana torrada
Una arengada filetejada
Cargando
No hay anuncios
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de xerès
Cargando
No hay anuncios
Sal i pebre negre
Elaboració
Cargando
No hay anuncios
- Per començar, filetegeu i desespineu l’arengada. Un cop fet, col·loqueu cada filet en aigua dolça durant uns minuts per treure’n un punt dolç. Reserveu-les.
- Per confitar la carxofa, traieu-ne la part exterior, que és dura. Quan ja aparegui la part blanca, peleu la tija, perquè quedi ben prima. Ara serà el moment de fer servir una cullera: la necessiteu per extreure la ploma interior de la carxofa. Us ha de quedar ben neta.
- Col·loqueu-les dins d’una cassola cobertes amb oli d’oliva i julivert, que, com a antioxidant que és, ajudarà que la carxofa no es torni negra. Així, confiteu-les a foc baix, al mínim, i que vagin fent xup-xup.
- Quan comenci a bullir, apagueu el foc i deixeu-les a dins que s’hi refredin. Una altra manera de confitar les carxofes és cobrir-les amb aigua, un gruix d’oli d’oliva i fulles de julivert. El resultat no serà el mateix que confitar-les amb oli d’oliva totalment, però és una opció per si no se’n vol fer servir tant.
- Un cop fredes del tot, traieu-les de la cassola, col·loqueu-les en un plat i talleu-les a quatre parts, començant el tall pel tronxo. Poseu les carxofes trossejades, amb el seu oli, al plat amb les fulles verdes.
- En un plat, col·loqueu la base d’enciam i escarola, prèviament nets.
- Poseu-hi ara les arengades tallades a trossets, la magrana i les avellanes torrades i un raig de vinagre de xerès. Barregeu-ho tot ben bé. Mireu que els talls de les carxofes quedin ben posades, que llueixin.
Consell
Amb les restes de les carxofes podeu fer-ne una infusió, que és molt recomanable per netejar el fetge.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!