Com es fa la carbassa rostida al forn amb romaní? Recepta del cuiner Vador Brugués
El xef Vador Brugués revela com cuinar la carbassa d'una manera ben atractiva
El cuiner Vador Brugués explica una recepta "senzilla de veritat", com ell assegura, per fer amb carbassa.
Ingredients per a 4 persones
500 g carbassa
50 g oli d’oliva verge
Romaní fresc
Flor de sal
Pebre negre
Opcional: iogurt de cabra i fulles d’enciam
Elaboració
Talleu la carbassa per la meitat. Traieu-ne les llavors per deixar-les ben netes.
Amb un ganivet, feu-ne llenques o tires, ni molt gruixudes ni molt primes.
Col·loqueu-les en una safata de forn, i amaniu-les amb oli, sal i pebre i unes fulles de romaní.
Coeu-les al forn a 180 durant més o menys 60 minuts. Ara bé, aneu tocant, ja que depèn del tipus de carbassa i de la mida del tall. Ha de quedar una miqueta seca i rostideta!
Feu ara l’amaniment. Agafeu el romaní fresc i en traieu les fulles. Piqueu-lo una mica i el barregeu amb l’oli d’oliva, un pensament de sal, pebre negre i ho remeneu amb una cullera per tenir-lo a punt per acabar el plat.
Retireu la safata del forn, i amaniu la carbassa amb una miqueta més de sal i l’oli de romaní que acabeu de prepareu.
Podeu menjar les tires de la carbassa amb els dits!.
Una opció és acabar la recepta amb l’acompanyament de iogurt de cabra.
Bon profit!