MENGEM
Mengem 27/05/2017

Entrepà 'Roll' de tàrtar de vaca amb ceba cruixent i cremós de rovell d’ou

T.gilbert / A.om / J.castellano
2 min
Entrepà tàrtar roll de vaca amb ceba cruixent i cremós  de rovell d’ou

Carles Tejedor, cuiner, és el director gastronòmic

del restaurant LomoAlto & LomoBajo. Format al

Savoy d’Anglaterra, ha treballat com a xef a països

com la Xina i els Estats Units.

Per a 1 persona

130 grams de carn de vaca (de la part que tingui menys greix)

Pa anglès o pa de brioix

Ceba cruixent

1 cullerada petita de cogombret

1 cullerada petita de tàperes

1 cullerada petita de ceba tendra

Sal

Per a la vinagreta Oli d’oliva

Quètxup

Salsa Tabasco

Mostassa

Salsa Perrins

Per a la salsa holandesa

1 rovell d’ou

Mitja llimona

Sal

Oli d’oliva

Per al guarniment

Germinats de pamplina

Comenceu amb la vinagreta. Barregeu tots els ingredients (oli d’oliva, quètxup, salsa Tabasco, mostassa, salsa Perrins) en un bol amb l’ajut d’una forquilla.

Talleu la carn a daus ben petits. Trieu el tall que sigui menys greixós, perquè serà més fàcil de menjar pel fet que la carn és crua.

Quan la tingueu tallada, fiqueu-la dins del bol. Barregeu-la amb la vinagreta que heu fet prèviament.

Talleu a daus petits el cogombret, les tàperes i la ceba, i aboqueu-ho tot dins del bol amb la resta d’ingredients. Saleu-ho. Reserveu-ho.

Comenceu a preparar la salsa holandesa. Poseu sal en un bol. Trenqueu un ou i quedeu-vos el rovell i aboqueu-lo al bol. Després afegiu-hi el suc de mitja llimona i un raig d’oli. Bateu-ho tot junt i després poseu-ho al foc, al bany maria, fins que vegeu que qualla. Reserveu-ho.

Talleu el pa de brioix (o pa anglès), de manera que quedi enganxat per la base i obert de dalt, perquè així hi podreu ficar el farcit. Marqueu el pa en una paella antiadherent amb un raig d’oli d’oliva.

Per al guarniment agafeu unes branques de pamplina i les poseu en un bol junt amb un raig d’oli d’oliva i sal. Reserveu-les.

Agafeu el pa i poseu-hi una capa de salsa holandesa. Després una mica de ceba cruixent. Després la carn, amanida amb la vinagreta. I per acabar, les fulles de germinat.

stats