Reconeixements

Un corpinnat de Gramona rep el premi al millor escumós biodinàmic del món

El Gramona Imperial Màgnum 2017 rep tres reconeixements en els Champagne & Sparkling Wine World Championships

2 min
Una ampolla de Gramona Imperial Màgnum 2017.

Dijous va tenir lloc a Londres la celebració dels Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC), en què un escumós català va rebre tres prestigioses distincions. En concret va ser el Gramona Imperial Màgnum 2017, que va ser reconegut com a millor corpinnat, millor escumós d’Espanya i millor escumós biodinàmic del món. Es dona el cas que l'anyada del 2017 és la primera cent per cent biodinàmica d’aquest escumós icònic.

El concurs és un certamen molt prestigiós i selectiu que compta amb un jurat expert i molt exigent que tasta a cegues més de 1.000 escumosos en diverses fases abans d'emetre el seu veredicte. Aquest jurat format per tres persones d'àmplia trajectòria i reconegudes pel sector està compost per Tom Stevenson, que va ser el primer periodista vinícola especialitzat en escumosos i que el 1998 va ser el responsable de la primera edició de la Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine, considerada la millor guia mundial de vins escumosos; Essi Avellan, primera Master of Wine finlandesa, autora d’una tesi sobre champagnes de vinyes singulars i cofundadora i editora de la revista Fine Champagne; i, finalment, George Markus, el segon millor tastador mundial d'escumosos després d'Essi Avellan.

El premi a una trajectòria

El reconeixement a aquest vi va més enllà d'una ampolla concreta o una anyada concreta, és una suma de factors empesos per una filosofia que fa anys que impera a Gramona: la viticultura conscient. És, per tant, també el premi a una trajectòria. Gramona Imperial 2017 és la primera anyada amb certificació Demeter de totes les vinyes que produeixen les quatre varietats de raïm (xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay) que conformen aquest corpinnat i que es vinifiquen per separat per treure'n el màxim rendiment. El Gramona Imperial és un escumós icònic del celler perquè ja el va començar a elaborar la tercera generació de la família, i ha estat la sisena generació, en aquest cas Leonard Gramona, qui va recollir el guardó dijous a Londres.

El reconeixement arriba després d'uns mesos difícils per al celler després de la inesperada mort de Xavier Gramona a l'agost, un home respectat i carismàtic, i una figura clau per a la creació de Corpinnat conjuntament amb el seu cosí Jaume Gramona. Després d'aquest malaurat accident, la sisena generació, Leo i Roc Gramona, han fet un pas endavant impulsant el llegat d'un celler que recull els fruits de la feina ben feta i que té molt ben apuntalat el futur.

stats