Núria Coll, directora del digital 'Etselquemenges': "Hi ha moltes temptacions al nostre voltant que fan difícil menjar de forma saludable"

El digital 'Etselquemenges', dirigit per Núria Coll, compleix 8 anys informant sobre alimentació

Trinitat Gilbert

Entre els pròxims projectes hi ha el festival Cómo Como Fest, que arriba a la quarta edició, i que se celebrarà a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona el 26 d'octubre. Per a l’any vinent, l'agenda saludable i els cursos online són algunes de les iniciatives que ja té preparades el digital.

La revista 'Etselquemenges', a més d'informar, ha aconseguit formar una comunitat de lectors en alimentació saludable que sap què ha de menjar per cuidar-se. Quin balanç fas dels 8 anys del digital?

Cargando
No hay anuncios

En faig un balanç molt bo perquè avui tenim una empresa que mai no m'havia imaginat abans, amb un equip de gent fantàstic i uns lectors fidels, que ens segueixen acompanyant en tots els nous projectes que els proposem. A Catalunya vam saber crear una comunitat i el boca-orella dels mateixos lectors va fer gran el projecte. Ha estat un somni i quan hi penso, encara ara, m'impressiono.

Quines són les seccions que els lectors us han aplaudit més?

Cargando
No hay anuncios

La secció estrella és el Rebost. La gent a l'Ets no hi ve només a buscar receptes, hi busca informació extensa, ben treballada i que els serveixi per conèixer les propietats nutricionals dels aliments i els efectes que tenen en l'organisme. Hi ha molta gent que llegeix l'Ets per documentar-se, a vegades, professionalment o per poder desenvolupar la seva feina o estudis. És com una Wikipedia dels aliments saludables per a la gent.

Per què l'alimentació saludable és tan difícil de practicar? O què ens ha passat perquè menjar sa no sigui el més fàcil del món?

Cargando
No hay anuncios

Hi ha massa temptacions al voltant nostre: la indústria és molt llesta i crea productes que, de gust, són 'bons', i aconsegueix que ens sigui difícil evitar-los. Has d'estar molt conscienciat o aïllat. No és difícil menjar sa. El que és difícil és tenir força de voluntat.

L'Etselquemenges també surt al carrer. Quins van ser els orígens del congrés Etselquemenges, que va començar a Mataró? I com prepareu el d'aquest any?

Cargando
No hay anuncios

El Cómo Como Festival es va crear per unir oci i coneixement en un format de festival. Teníem ganes d'agrupar divulgadors del món de l'alimentació saludable i oferir conferències inèdites al públic final, sense ànim de fer un congrés per a professionals. I aquest quart any recuperem l'essència de Mataró i ens situem a la Universitat Pompeu Fabra per fer els Cómo Talks, un nou segell que vol imprimir el caràcter genuí del festival i que es completa amb un Market del sector amb novetats ecològiques i saludables fantàstiques. També hi haurà el Cómo Foods, on per primer cop vindran 'food trucks'. Es farà el 26 d'octubre, i l'entrada serà gratuïta.

A més, l'Etselquemenges també ha emprès altres projectes, com ara l'agenda de menjar saludable que prepareu cada any. Com serà la del 2019-2020?

Cargando
No hay anuncios

La del 2019-2020 estarà dedicada a les 12 malalties més importants del segle XXI. Cada mes girarà al voltant d'una malaltia o grup de patologies i com millorar-les amb l'alimentació saludable. Com cada any sortim en català i castellà, i es vendrà a partir del mes de novembre. El primer llibre, però, d'Etselquemenges l'acabem de treure ara al mercat, és el 'Perd pes i guanya salut', del qual ja n'hem venut 4.000 exemplars i ara comencem la segona edició en català.

En el futur tenim algun altre projecte editorial, a banda d'altres coses com Dukkah, un nou servei de nutrició per a empreses i assessorament a restaurants d'hotels, ja siguin de carta o de bufet. A banda, continuem amb La Consulta d'Etselquemenges, que, amb el nou curs, incorpora algun terapeuta nou. I per al curs 2019-2020 llançarem 10 nous cursos de salut i alimentació.