Teatro Kitchen Bar: que comenci l’espectacle!
En aquest àpat, pensat com una obra, hi ha una feina preparatòria al darrere que probablement no és visible
Teatro Kitchen Bar
- Adreça: av. del Paral·lel, 164 08015 Barcelona
- Cuina: snacks i platets
- Obligat: cassoleta de nori amb foie-gras i anguila
- Vi: carta extensa en varietat i qualitat
- Servei: professional i atent
- Local: menjador modern amb terrassa
- Preu final per persona: 100 euros (sense vi)
"Soc un cuiner de Rubí que fa vint-i-cinc anys que treballo en aquest ofici". Així es presenta Oliver Peña, xef, líder i ànima del Teatro Kitchen Bar. Aquest restaurant és al mateix local on va brillar l'enyorat Tickets d’Albert Adrià. Som conscients de la dificultat de dissociar el Teatro Kitchen del Tickets, però l'Oliver ha sabut aportar-hi un segell propi on ressalta el seu talent i la seva personalitat.
L’àpat està pensat i planificat com una obra de teatre amb diferents actes. Nosaltres som al pati de butaques disposats a conèixer l’argument de la sòlida i exitosa carrera de l’Oliver. El teló s’aixeca a la terrassa amb una copa d'Estrella Damm molt ben tirada. Després d’aquest preàmbul iniciem el primer acte on gairebé tot és a base de finger food (menjar amb els dits). Tastem platets i snacks que ens sorprenen tant com ens meravellen: taco de quelites km 0 (planta d'origen mexicà que també es conrea a casa nostra); cannolocatalano (una versió nostrada del clàssic sicilià); regañá de porro amb la recepta del romesco de la mare de l’Oliver; brioix de tonyina i ous de truita; niguiri cruixent de toro; cristall de cotna i gambetes; flautí de vedella; mochi de pollastre a la catalana i, per acabar aquest meravellós inici, tastem la fabulosa cassoleta de nori amb foie-gras i anguila. Aprofitem l’entreacte per parlar-vos de la primera ampolla de vi que ens prenem: Gran Caus negre 2019 de Can Ràfols dels Caus del Massís del Garraf. Un vi amb notes afruitades, fresc i amb un final complet i agradablement extens.
Tornem a l'escenari principal amb una amanida de tomàquet, olives kalamata i pa cruixent i amb l’aguachile de peix llimona. Segon acte, l'hora dels plats calents: roll de llagostins de la Ràpita; pop a la coreana amb una textura perfecta; saam de cansalada de coll, tacos àrabs de xai i, per acabar, un llonguet trufat de formatge del Pallars i de Molí de Ger. Per a tota aquesta seqüència, l'Agostina Fernández, directora i sommelier, ens recomana una ampolla d'Els Pics 2021 del celler Mas Alta del Priorat, un vi aparentment senzill que aporta un gran plaer. L'allargada obra personalitzada que ens ha preparat l'Oliver ens ha permès degustar les dues exitoses recomanacions que ens ha fet l'Agostina. No patiu, tots tres tornem a casa amb transport públic.
L'obra culmina amb una doble escena dolça: milfulls tropical i l'alfajor gelat de caramel salat i cacauet. Mentre encara degustem el fantàstic vi del Priorat parlem de la qualitat de la cuina del Teatro Kitchen Bar i destaquem que hi ha una feina preparatòria al darrere que probablement no és visible, però que es nota quan et poses a la boca la majoria dels snacks i tastets que elabora l'equip del restaurant. L’Oliver és el xef, però també fa d’apuntador per explicar a cada espectador l’argument personalitzat de la seva funció. "En aquest moment tinc un gran grup de treball que ha evolucionat molt positivament. Ara soc feliç, tinc la tranquil·litat que sempre havia buscat. La cuina que faig és gustativament la que vull", afirma l’Oliver reconeixent la feina de tots els actors i actrius de repartiment amb la contundència que li dona el saber i l’experiència.
Al Teatro Kitchen Bar s'escenifica una obra sublim amb un actor principal que comparteix escenari amb un producte de qualitat i perfectament executat. Nosaltres vam sortir del guió i l'Oliver va ser qui va improvisar incorporant petites peces gastronòmiques en una funció que, per a nosaltres, seria la guanyadora del premi Butaca d'enguany.