Rabbit’s: la barra vermella més desitjada de la part alta de Barcelona
El restaurant del carrer Ganduxer de Barcelona acaba de celebrar el seu primer any amb una carta de peix, marisc i plats per picar
BarcelonaLes croquetes Forrest Gump són un dels plats imprescindibles del restaurant de la famosa barra vermella, Rabbit’s (carrer Ganduxer, 16) de Barcelona. Són un homenatge a l’amic entranyable del protagonista representat per l’actor Tom Hanks, en Bubba, que durant el temps que passen junts a la Guerra del Vietnam li explica tot el que sabia sobre les gambes i especialment el seu somni: tenir una empresa dedicada a les gambes. De fet, tenien una conversa tan intensa que els ajudava a evadir-se de totes les tasques feixugues que tenien al davant.
Però no escrivim avui sobre el film, que acaba de complir trenta anys, sinó sobre les croquetes de gambes del Rabbit’s. Per començar, són de dimensions importants, de forma tubular i grosses. Per continuar, a cada mossegada, les gambetes somiades pel Bubba apareixen de forma sencera. I és just aquest fet un dels grans atractius. Així que començar per un entrant de gambes Forrest Gump és una bona manera de conèixer el restaurant, que es podria dir que ha posat de moda les barres vermelles al mateix barri, i que s’han obert després del Rabbit’s, que ha fet un any i mig des que es va inaugurar.
I un cop descrites les croquetes de gambes, continuem per la carta. El Rabbit’s és un restaurant pensat per menjar plats per compartir, i entre aquests hi destaca especialment el marisc i el peix. Les navalles i les cues de rap són dos dels plats segurs: estan cuinats a la planxa, són fàcils de menjar a la barra, i les làmines d’all fregit amb què es presenten les cuetes de rap en realcen el gust. El rap és un peix que sempre ha comptat amb molta literatura, però que pot ser insuls si no s’acompanya d’un altre ingredient que hi lligui.
’Txuleton’ d’un quilo
Per als amants de la carn, el Rabbit's ofereix txuleton d’un quilo, ideal per compartir amb grup de vuit o nou persones. Cada cent grams costen 13 euros, i així apareix especificat a la carta. Hi ha altres plats de carn, com l’steak tàrtar, que el preparen davant del client tan bon punt es demana. A més, els cambrers em van demanar el punt de picant, que és el que recomanaria que sempre es fes en un plat que no decau en tendència, i que sempre ha lligat amb la ciutat comtal. I dins de la carpeta de la carn encara hi ha un altre tòtem, el pernil ibèric, de la marca Joselito, que serveixen amb pa de coca ben sucat amb tomàquet i oli d’oliva.
Per acabar, la carta la trobareu en castellà, i som més d'un els qui els hem demanat que la tinguin en català; els cambrers parlen en català. I entre les curiositats finals, n’hem de comentar dues. La primera: les bombes del Rabbit’s fan viatjar a la Barceloneta. Juntament amb les croquetes de gambes són un altre gran encert del restaurant. I la segona: exjugadors del FCB Barcelona com Gerard Piqué s’hi han deixat fotografiar quan hi han anat a menjar. Preu mitjà: 60-70 euros.