Què pots fer aquesta setmana?

D'un restaurant romàntic al Born a menjar amb vistes al Port Vell de Barcelona

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de tot el que es cou de nou a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Volta i volta

El nou restaurant i cocteleria del Born davant de la Ciutadella

Al Born hi ha un nou espai (o potser hauríem de dir que n'hi ha dos) per esmorzar, dinar, sopar i fer una copa. Es tracta del restaurant Volta, que forma part de l'Hotel Borneta, però té entrada pròpia. A peu de carrer, sota els arcs del Passeig Picasso, trobem aquest lloc elegant, ben il·luminat i amb voluntat de fer-te sentir com a casa. Hi ha una part amb sofàs i barra, dissenyat com a cocteleria que es diu Volta Bar, i que inclou un espai amb llibres –la biblioteca– que és ideal per a una cita. Al costat, hi trobem l'oferta de restauració amb una cuina oberta. Plats mediterranis i de temporada amb una molt bona selecció de vins. És un entorn romàntic, distès i relaxat que cal tenir en compte si us trobeu pel barri.

Cargando
No hay anuncios
2.
1881 Sagardi

El restaurant del Museu d'Història de Catalunya

A l'última planta del Museu d'Història de Catalunya, el restaurant 1881 Sagardi (pl. de Pau Vila, 3) s'ha convertit en un dels bons miradors per seguir tot el que passa al Port Vell de Barcelona, un dels escenaris més de moda arran de la Copa Amèrica. Així doncs, la novetat del restaurant és la bona vista que ofereix per a tots els que vulguin observar des de les altures els vaixells particulars, els privats d'empreses que salpen cada dia per veure les competicions (com el de l'empresa Damm, patrocinadora de la Copa Amèrica i també de l'Emirates Team New Zealand) i també els que competeixen, que arriben després de les regates, que tenen lloc des del migdia fins a mitja tarda. Entre els plats que més destaquen hi ha els aperitius formats per gildes, i entrants com el tàrtar de tonyina vermella [vegeu-lo a la foto], la ventresca de tonyina i anxova de Getaria i els xipironets fregits. De plats principals no us perdeu la corbina i el tataki de vaca vella madurada, que serveixen tant l'un com l'altre amb amanida d'enciam amb ceba. De postres, el gran tòtem del grup Sagardi: el pastís de formatge de llet d'ovella.

Cargando
No hay anuncios
3.
Cristine Bedfor

Al nucli antic de Maó (Menorca)

Al nucli antic de Maó, l'hotel d'estil clàssic anglès Cristine Bedfor conté un dels restaurants més preuats de la capital de l'illa de Menorca. Al capdavant hi ha el cuiner Pau Sintes Juanico, que es va convertir el 2022 en el millor cuiner jove d'Europa, que prepara plats de cuina mediterrània, especialment basada en el receptari local. No és cap exageració dir que menjar al Bedfor és fer una immersió en la bona cuina menorquina, amb plats com la sobrassada a la brasa amb mel i els bunyols de formatges i tàperes. Entre els peixos que el cuiner prepara hi ha el cap-roig [vegeu-lo a la foto] i els raors, just ara que n'és la temporada, ara al setembre. Els més gurmets també trobaran a la carta arrossos i carns. I per a les postres deixeu-vos portar pels suggeriments del cuiner menorquí. L'hotel també té servei de bar amb piscina per després dels àpats.

Cargando
No hay anuncios
4.
Pizzes italianes al tall

Brothers, la proposta de Gino i Giorgio Apa

Aquests dos germans napolitans han passat per la més alta restauració i ara s'han proposat fer les millors pizzes possibles. La seva massa és gruixuda, lleugera, cruixent i molt fàcil de pair. I després hi posen a sobre els ingredients de la Itàlia més DOP. Tenen 20 opcions per triar, com la carbonara o la de ragú bolognese. A més ofereixen alguna altra delícia, com els arancini o la lasanya fregida. Ja disposen de dos locals on serveixen plats tant per emportar com per a entrega a domicili: un a la rambla del Poblenou i un altre al Born, a la Plaça Sant Pere. Aviat n'obriran un al Clot. Una delícia per llepar-se'n els dits.

Cargando
No hay anuncios
5.
Carlota Claver cuina a l'Hotel W

La xef cuina a quatre mans al restaurant Fire

La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, és la protagonista de la cuina a quatre mans del restaurant Fire, de l'Hotel W. Juntament amb el xef executiu del restaurant Fire, Stefano Pinna, Carlota Claver prepara aquest estiu una carta de plats com ara gaspatxo amb remolatxes escalivades i fruits vermells de temporada; albergínia amb salsa de tomàquets ecològics amb puré d'alfàbrega o bé els rogers a l'estil gormand, és a dir amb el fumet de les seves pròpies espines, escopinyes i bleda cruixent (vegeu-lo a la foto). Per la seva banda, Stefano Pinna cuinarà plats emblemàtics de la seva carta a la brasa que li han donat renom, com és l'entranya amb ceba de Figueres, patates i salsa romesco.

Cargando
No hay anuncios

Més propostes de plans i activitats