La Gis planxa entrepans atrevits a molt bon preu a Barcelona
A la plaça Molina, el restaurant Els Planxats de la Gis proposa menjar 'vitello tonnato' o tripes embolcallats de pa de coca elaborat pel forner Daniel Jordà
BarcelonaEls Planxats de la Gis és la història de la reconversió professional de Gisela Casas, que fins als cinquanta anys s'havia dedicat a la comunicació, i que va decidir deixar-ho tot per dedicar-se a la seva passió, la cuina. Amb una formació feta, va obrir el març passat l'establiment situat a la plaça Molina de Barcelona, on es poden menjar entrepans creatius i molt bons per deu euros.
D'entrepans en trobareu per a tots els gustos: d'ous a la benedictina; secret ibèric amb formatge scamorza fumat, ceba caramel·litzada i mostassa de cervesa; sobrassada amb formatge de Maó i mel; vitello tonnato (una de les grans recomanacions), i la llista continua amb dos més que potser són per als més atrevits. De fet, un dels dos ja porta aquest mateix nom, l’Atrevit,i està farcit de tripes, maionesa de la seva pròpia salsa, un toc picant i piparres. El segon és la Carbonara, fet amb guanciale, formatge parmesà i la salsa carbonara que elabora la Gis, amb rovell d'ou i formatge pecorino. I encara un de tercer, el de rostes cruixents, amb sal i pebre, que porta per nom el Castís. Aquells que vulgueu menjar entrepans clàssics hi trobareu altres opcions, com el biquini, a l'estil Planxats, que és amb pernil cuit Duroc, mantega fumada i formatge Urgèlia (DOP Alt Urgell), a més dels tradicionals d'embotits, de proximitat.
La carta, tant la de paper com l'escrita a la pissarra, la trobareu en català. I la recomanació final és tastar-hi les postres, elaborades per la Gis, entre les quals trobareu el planxat de xocolata, oli i sal. I l'apunt final: a Els Planxats de la Gis tant s'hi pot esmorzar com dinar i sopar. Els croissants de l'esmorzar són de la pastisseria Canal, als quals la Gis dona el seu toc personal.