NI UN DIA A CASA
Restaurants12/05/2019

Cruix: bon menjar, bon vi I bona gent

Ivan Díez / Adrià Albets / Carles Domènech

Fa un any i cinc mesos, dos joves, un de Castelló i un altre de Valladolid, van obrir un restaurant al carrer Entença de Barcelona. El Cruix es distingeix per oferir una proposta original i dinàmica. Ara per ara la cosa sembla que els funciona prou bé. Dona per pagar les factures, les nòmines, la T-10 del xef i el Bicing del cap de sala.

Miquel Pardo, castellonenc i xef del Cruix, i Carlos Fernández, val·lisoletà i cap de sala, han aconseguit presentar un menú degustació de qualitat, original i bé de preu. Disposen de carta a base de plats i tastets, però ens decantem pel menú degustació. Comencem amb anxoves d’angelet curades a casa amb pa carasau de Sardenya; cintes de carbassó, pinyols i pesto fet amb caldo de verdures; xurros de bacallà amb escuma d’allioli, divertits i més cruixents que els bunyols; croquetes d’ànec de Pequín, molta feina per fer-les i poca per menjar-les; hummus de remolatxa amb bolets i tòfona, amb un toc vinagre que redueix la dolçor de la remolatxa; tàrtar de salmó Perú amb castanyes, iogurt de cogombre i xips de iuca, i bròquil tandoori amb formatge fresc i gingebre. Sí, bròquil. Vosaltres us la jugaríeu amb aquesta col? Nosaltres som del parer que té mèrit aconseguir emocionar el personal amb bròquil. Ells ho fan.

Cargando
No hay anuncios

El bròquil és sotmès directament a la flama, poc cuit i un punt cruixent per homenatjar el nom del restaurant. Unanimitat entre els tres: collonut! Ara és l’hora de l’arròs d’en Miquel. Ens decantem pel de gamba a l’allet. Una fina capa d’arròs sense que els grans s’amunteguin. Comunió gairebé perfecta entre el gust i l’estètica.

Per rematar la proposta del Cruix, les postres: pinya natural amb gelat de julivert i un plat anomenat “Dia trist a la platja”. No us en revelem la composició i els ingredients per deixar-vos un punt de sorpresa si us decidiu a visitar-los. Va la pena trobar una ocasió, o bé buscar una excusa, per gaudir d’aquesta proposta de menú degustació a 28 euros, sense vi. I una cosa molt important: els gintònics ben servits van a 7 euros.

Cargando
No hay anuncios

La carta de vins és diversa, ben trobada i molt personal. L’encarregat de l’elaboració ha estat en Carlos, que, sense oblidar les seves arrels, té la capacitat de proposar-nos vins de molts punts de la Península: mencía, Ribera, Priorat, Penedès, Empordà, Montsant, albarinyo, xacolí... Al Carlos se’l veu enèrgic i entusiasta i ens parla en un català fluid tot i el poc temps de pràctica.

La proposta culinària del Cruix és molt interessant. Amb un punt trepidant que de vegades fa que s’acumuli la feina a la taula. Són ràpids, potser un pèl massa, eficients, atents. El local és senzill però acollidor, amb el mínim espai exigible entre taula i taula però prou confortable.

Cargando
No hay anuncios

En Miquel i en Carlos van aterrar no fa gaire a una ciutat amb una gran oferta gastronòmica, però amb la seva singularitat i la bona feina estan posant les bases per convertir-se en un duet triomfador. Bon menjar, bon preu i bona gent. Els anirà bé.

+ Detalls

Cruix

Carrer d’Entença, 57, Barcelona (Tel: 93 52 52 318)

Cargando
No hay anuncios

Carta: Moderna i de qualitat

Must: Bròquil tandoori amb formatge fresc i gingebre

Cargando
No hay anuncios

Vi: Carta curta però variada

Cervesa: Estrella Damm

Cargando
No hay anuncios

Servei: Ràpid i eficient

Local: Sala senzilla i acollidora

Cargando
No hay anuncios

Preu final per persona: 28€ (sense vi)