Mengem 16/10/2020

Com es fa el rèmol empetxinat al vapor amb ceps i a l'aroma de fonoll? Recepta saludable

La cuinera Ariadna Julian explica com preparar aquest plat a casa

Ara Mengem
2 min
Com es fa el rèmol empetxinat al vapor amb ceps i a l'aroma de fonoll? Recepta saludable

Us proposem una sèrie de 5 receptes al vapor, una per a cada dia d'aquesta setmana. I a partir del 16 d'octubre podeu aconseguir amb l'ARA una cassola de silicona per 9,95 euros que us permetrà fer aquestes receptes i moltes més.

La cuinera Ariadna Julian explica com preparar a casa una recepta amb peix i bolets de temporada al vapor.

Rèmol al vapor amb ceps i a l’aroma de fonoll

Ingredients per a 6 persones

Per a la preparació del rèmol

1 rèmol de 6 kg

2 branques fonoll sec

Pell d’una llimona

10 grans de pebre

Per a la salsa

100 g de fonoll fresc

1 gra d’all

20 grans de pebre negre

1 rodanxa de llimona

1 branca de fonoll sec

1 litre de brou de pollastre

El cap del rèmol

Per a la preparació dels bolets

5 cl oli d’oliva

25 g de mantega

2 grans d’all

1 branca de fonoll sec

Per preparar la guarnició

24 ceps

1 llimona

2 cl oli d’oliva

2 g pebre negre

Elaboració

  • Per començar, a la peixateria demaneu que us preparin els filets de rèmol.
  • Poseu una vaporera aromatitzada amb el fonoll sec, la pell de llimona i uns grans de pebre.
  • Quan bulli, poseu el peix dins la vaporera prèviament pintat amb oli d’oliva i deixeu-lo coure uns 4 minuts, traieu-lo i deixeu-lo reposar 2 minuts més. A l’hora d’emplatar, deixeu-lo 1 minut més.
  • Mentrestant, netegeu els peus dels ceps amb la punta d’un ganivet i amb un drap humit netegeu el barret dels bolets.
  • Reserveu 2 bolets sencers per a uns encenalls en cru a l’últim moment. La resta talleu-los en 24 rodanxes gruixudes. Dels retalls, piqueu-ne una meitat en daus petits i l’altra en daus grans.
  • Per preparar la salsa, coeu el fonoll tallat a dauets amb el gra d’all. Afegiu-hi els grans de pebre negre, la llimona, i el fonoll sec; mulleu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-lo reduir a la meitat a foc molt lent. Afegiu-hi el cap del rèmol. Coeu-ho a foc molt lent, sense que bulli, durant 30 minuts i després coleu-ho.
  • Per preparar els bolets, escalfeu l’oli en una cassola amb els grans d’all i el fonoll sec. Quan l’oli estigui calent, afegiu-hi la mantega i retireu-ne els alls i el fonoll. Afegiu-hi les rodanxes de ceps i la base de la salsa, i deixeu-ho coure 5 minuts.
  • Passat aquest temps, retireu les rodanxes i afegiu-hi els daus fets amb els retalls. Deixeu-ho 3 minuts més i tritureu-ho tot.
  • Deixeu-ho reduir la salsa fins que agafi una consistència homogènia.
  • Per a l’emplatat, pinteu el plat amb la salsa de bolets que acabeu de fer. Munteu-hi a sobre les rodanxes de ceps, i poseu-hi el cep cru per sobre. Afegiu-hi els filets de rèmol, cuits al vapor, i assaoneu-los amb flor de sal, pebre mòlt i un raig d’oli d’oliva verge.

Bon profit!

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ 'MENGEM'

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.

stats