Receptes12/12/2020
Com es fa el torró de xocolata, taronja i gingebre? Recepta del xocolater Sergio Gil
Us expliquem com preparar a casa una rajola de cara a Nadal
El xocolater Sergio Gil, de Cacao Sampaka, explica com preparar a casa una rajola de torró de xocolata amb taronja i gingebre.
Ingredients per a una rajola de 140 g
Per al farcit
Cargando
No hay anuncios
43 g de xocolata negra 64% cacau
146 g de xocolata amb llet 40% cacau
Cargando
No hay anuncios
Pell d’una taronja
6 taronges (80 grams de suc)
Cargando
No hay anuncios
3 g de gingebre
26 g de mantega
Cargando
No hay anuncios
0,73 g de sal
Elaboració
Cargando
No hay anuncios
- Barregeu les xocolates i la mantega, i foneu-ho al microones a 45º.
- Barregeu-ho bé amb l’ajut d’una llengua pastissera, i afegiu-hi la ratlladura d’una taronja.
- Talleu i peleu un trosset de gingebre (de la mida d’una ungla), i ratlleu-lo per barrejar-lo amb les xocolates.
- Tot seguit, talleu les taronges per la meitat, espremeu-les i reserveu-ne el suc.
- Per preparar l’interior del torró: afegiu sal a les xocolates que teniu foses, i remeneu-ho; aboqueu-ho al pot de la batedora elèctrica, on posareu ara el suc de les taronges, i amb la batedora, bateu-ho bé perquè es barregin bé tots els ingredients. Vigileu que les ganivetes de la batedora sempre estiguin dins dels ingredients perquè així no hi incorporareu aire.
- Reserveu-ho batut en un bol i deixeu-ho refredar a 27º.
Ingredients per preparar-ne el motlle
Cargando
No hay anuncios
Un motlle allargat, d’una mida de 140 grams
500 grams de xocolata negra, de 64% de cacau
Cargando
No hay anuncios
Espàtula
Rasqueta
Cargando
No hay anuncios
- Foneu la xocolata al microones.
- Tot seguit tempereu-la, és a dir, aboqueu-ne tres quartes parts al taulell de marbre, i removeu-la perquè es refredi per igual de tot arreu. Quan la tingueu temperada, a 38º, recolliu-la amb l’ajut de l’espàtula, i la poseu al bol. Barregeu-la bé amb la resta de la xocolata que hi havia quedat.
- Agafeu el motlle i ompliu-lo amb la xocolata temperada. Doneu uns cops al lateral amb l’ajut de l’espàtula perquè la xocolata no faci bombolles d’aire. Tot seguit, tombeu el motlle perquè la xocolata caigui damunt d’un paper sulfurat. Netegeu bé el motlle i deixeu-lo refredar.
- Quan ja estigui fred, recupereu la xocolata que havíeu preparat abans, barrejada amb la taronja i el gingebre. Introduïu-la dins d’una mànega pastissera i ompliu els motlles. Us ha de sobrar xocolata. Deixeu-ho reposar entre 20 i 30 minuts perquè el farcit estigui fred, i així poder començar el pas següent.
- Ara comenceu a tancar els torrons. Amb la xocolata que us ha sobrat abans, cobriu els torrons i esteneu-la bé per sobre. Amb la mateixa espàtula podeu aplanar-ho bé per extreure’n el sobrant. Netegeu bé els cantons, i deixeu-ho refredar durant una hora sencera.
- Passada l’hora, toca desemmotllar els torrons. Per poder fer-ho bé, és recomanable tòrcer una mica el motlle. Així aconseguirem deixar anar el torró i desemmotllar-ho amb més facilitat.
I ja estarà.
Bon profit!