Receptes22/05/2020

Com fer galetes de xocolata? Recepta del cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits, amb una estrella Michelin

El cuiner Jordi Artal revela com fer a casa unes postres amb xocolata

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits de Barcelona amb una estrella Michelin, explica el pas a pas de les seves galetes de xocolata, que prepara amb dos trucs. El primer: cou la mantega abans de posar-la a la massa. I el segon: la massa, la deixa reposar durant 24-30 hores a la nevera.

Galetes de xocolata

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 12-18 galetes

150 g de mantega

1 ou

Cargando
No hay anuncios

100 g de sucre morè

100 g de sucre blanc

1 cc aroma de vainilla

Cargando
No hay anuncios

160 g de xocolata negra (preferentment de 70 i 85% de cacau)

200 g de farina

3 g de llevat químic

Cargando
No hay anuncios

3 g de sal

Elaboració

Coeu la mantega en una cassola a foc mitjà fins que es torni d'un color daurat i el fons del cassó tingui un color marró.

Cargando
No hay anuncios

Traieu-la del foc, i poseu-la en un bol perquè es refredi. Poseu-la a la nevera durant quinze o vint minuts perquè agafi una mica de cos.

Mentrestant, talleu a trossos petits la xocolata.

En un bol poseu la farina, la sal, el llevat químic, i remeneu-ho.

Cargando
No hay anuncios

En un altre bol, poseu l'ou, el sucre morè i el blanc, i la vainilla. Si no teniu vainilla, no passa res, podeu prescindir-ne. Tot seguit, bateu-ho amb unes varetes elèctriques durant

Un cop muntat, serà el moment de posar-hi la mantega, que ja haurà agafat cos, però remeneu-la amb una espàtula perquè estigui en textura pomada.

Bateu-ho tot plegat de nou.

Cargando
No hay anuncios

I ara afegiu-hi el bol on teníeu els ingredients secs, la farina, la sal, el llevat, i remeneu-ho tot ben bé amb l'ajut d'una espàtula.

Tot seguit, afegiu-hi els trossos de xocolata i torneu-ho a remenar.

Si teniu temps, és molt recomanable tapar la massa amb paper film i deixar-la madurar a la nevera durant 24-36 hores.

Cargando
No hay anuncios

Un cop fet, traieu la massa una hora abans de quan vulgueu començar a treballar-la per a la preparació final.

Enceneu el forn a 170º i col·loqueu un paper sulfurat a la safata del forn.

Poseu-hi boletes d’uns 55 grams al damunt, separades les unes de les altres amb prou espai perquè no es toquin quan es coguin.

Ja podreu posar-les al forn durant 10 o 12 minuts. Sabreu que estan cuites perquè el voltant de la galeta estarà daurat, i enmig serà tendre.

Deixeu-les refredar com a mínim

Bon profit!