Receptes22/01/2021
Com es fa el filet de vedella al pebre verd? Recepta del cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana
El cuiner del restaurant La Boscana, Joel Castañé, revela com preparar a casa una recepta clàssica de l'alta cuina dels anys 80 i fins i tot dels 90. Recomana fer-la amb vedella, amb els talls del filet, però també amb altres carns.
Cargando
No hay anuncios
Vedella al pebre verd
Ingredients per a 6-8 persones
Cargando
No hay anuncios
1 o 1,5 kg de vedella (filet, entrecot...)
Sal
Cargando
No hay anuncios
50 g de mantega
50 g d'oli d’oliva verge extra DO Garrigues
Cargando
No hay anuncios
Per a la salsa
10/20 g de pebre verd (la quantitat varia segons el gust)
Cargando
No hay anuncios
Whisky (o brandi)
50 g de crema de llet (opcional)
Cargando
No hay anuncios
Mostassa de Dijon (opcional)
Per a un brou de carn de 150 ml
Cargando
No hay anuncios
500 g d'ossos de vedella
3 l d'aigua mineral
Cargando
No hay anuncios
Sal i pebre
Elaboració
- Per començar, salpebreu els talls de carn i tot seguit marqueu-los, banda i banda, en una paella amb mantega i oli d’oliva. A la mateixa paella hi fareu la salsa al pebre verd un cop hàgiu segellat la carn, i l’hàgiu reservat fora de la paella.
- Per fer la salsa, tireu a la paella el pebre verd i un raig de whisky (o brandi). Flamegeu la salsa amb l’ajut d’un bufador de cuina. Vigileu quan la flamegeu perquè la flama tirarà amunt, i cal anar amb compte especialment per l'extractor, que no es cremi. Tot seguit tireu-hi caldo de vedella, que haureu preparat prèviament bullint els ossos amb aigua mineral. Reduïu-ho a foc baix, és a dir, la salsa ha d’agafar cos i el gust del pebre verd. Al cap d’uns minuts de fer la reducció tireu-hi una mica de crema de llet. També es pot fer la salsa sense fer-ne ús. I un altre ingredient opcional és la mostassa de Dijon, que donarà també més gust a la salsa.
- Talleu la carn a trossos, i ara poseu-la a dins de la cassola, on heu fet la salsa al pebre verd. Escalfeu-la i que s’hi barregi tot.
- Ja podeu fer el plat. Podeu acompanyar-lo amb patates fregides o amb cebes. Com més us agradi.
Bon profit!