Receptes31/10/2020
Com es fan els calamars farcits? Recepta del cuiner Damià Rafecas, del restaurant Vicus de Pals
El xef del Baix Empordà explica com fer un estofat amb calamars plens de carn magra i verdures
El cuiner Damià Refacas, copropietari juntament amb Gerard Geli del restaurant Vicus de Pals, explica com preparar a casa els calamars farcits de carn magra i verdures de temporada. La recepta és una dels que prepararan ells mateixos com a proposta de plat per emportar a casa de cara a Nadal.
Calamars farcits de carn magra i verdures de temporada
Ingredients per a 4 persones
Cargando
No hay anuncios
4 calamars de potera (d’uns 14-16 cm)
Per al farcit
125 g carn magra
Cargando
No hay anuncios
125 g bolets de cultiu gírgola confitats
50 g de ceba tendra tallada
50 g de porro
Cargando
No hay anuncios
50 g de carbassó
2 grans d’all ratllats
3 g de julivert picat
Cargando
No hay anuncios
1 ou cru
50 g de pa torrat remullat amb llet
Potes dels calamars
Cargando
No hay anuncios
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Per a la salsa estofat
1 ceba tendra
1 gra d’all
Cargando
No hay anuncios
2 tomàquets
500 ml d'aigua
500 ml de brou de carn
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu netejant els calamars. Separeu-ne les potes, que les fareu servir per al farcit.
- Poseu una mica d’oli d’oliva en una cassola, i afegiu-hi la ceba tendra, l’all i el porro, prèviament tallat finament.
- Mentre anem sofregint les verdures a poc a poc, en una altra cassola començarem a fer la salsa. Poseu-hi l’oli d’oliva, la ceba tendra i l’all. I després hi poseu el tomàquet, l’aigua i el brou de carn.
- Quan el sofregit està fet, hi afegim el carbassó i la resta d’ingredients: les potes de calamars ben picades, els bolets confitats, la carn magra (coll de porc concretament) i el pa remullat amb llet. Remeneu-ho bé amb l’ajut d’una llengua de gat.
- Tot seguit, afegiu-hi l’ou sencer. Rectifiqueu-ho de sal i pebre, i fiqueu-ho en una paperina.
- Amb la paperina, aneu farcint l’interior dels calamars.
- Quan estiguin plens, tanqueu-los amb un escuradents, perquè no s’obrin durant la cocció.
- Marqueu els calamars, banda per banda, en una paella.
- Un cop marcats, afegiu-los a la salsa. Tot plegat s'ha d'estofar durant vint minuts.
- Passat aquest temps, ja estarà.
Bon profit!