Peix i Marisc15/02/2020

Com es fa el llobarro a la sal?

T. Gilbert / A. Om / A. Marín

BARCELONAEl Restaurant Bocafí d’en Noguera va obrir portes el maig del 2019. La seva especialització és cuina de mercat i, sobretot, els arrossos, que varien segons els productes de temporada.

Ingredients (per a 4 persones)

1 llobarro (d’1,2 kg, aproximadament)

Cargando
No hay anuncios

Sal gruixuda (prou per cobrir el peix i fer-ne la base)

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva verge extra

Opcional: germinats de pèsols

Cargando
No hay anuncios

Preparació

En una safata per anar al forn feu-hi un llit de sal gruixuda. Si trobeu que la sal és molt seca, mulleu-la una mica amb aigua, perquè ha de ser humida.

Cargando
No hay anuncios

Feta la base, col·loqueu-hi al damunt el llobarro, net prèviament de tripa i de ganyes. Tot seguit, el tapeu amb una altra cap de sal gruixuda. Ha de quedar tancat com si fos un cofre.

Ja estarà preparat per col·locar-lo al forn a 220º durant 20 minuts. Si el llobarro fos més gros caldrien més minuts, perquè els 20 minuts indicats és per quilo de peix.

Cargando
No hay anuncios

Passat aquest temps, traieu la capa de sal amb l’ajuda d’una cullera i una forquilla. Després caldrà treure la pell. Un truc perquè surti la pell amb facilitat és anar fent talls pel costat del peix.

Finalment, poseu els dos filets del llobarro en un plat pla. Tireu-hi un pensament de pebre negre i un altre d’oli d’oliva. I, l’últim toc, uns germinats de pèsols.

Cargando
No hay anuncios

Bon profit!

NOTA

La recepta es pot preparar amb qualsevol altre peix d’escata.