BARCELONALa Taverna del Clínic, dels germans Simoes, és un restaurant emblemàtic per la qualitat del producte i per l'originalitat dels plats. Situat al carrer Rosselló de Barcelona, ens revela els trucs d'algunes de les seves millors receptes.
Ingredients per a 1 persona:
Pasta de full
2 pomes àcides
3 cullerades de sucre
1 rajolí de conyac
60 g de mantega
Afegiu sucre a la pasta de full i poseu-la al forn durant 14 minuts a 180 graus perquè quedi gairebé cuita.
Mentrestant, peleu dues pomes àcides. Traieu-ne el cor i talleu-les, cadascuna, en 12 trossos.
Feu un caramel en una olla, amb mantega i sucre, i hi poseu les pomes perquè hi agafin color.
Afegiu-hi un rajolí de conyac. Deixeu que es cuinin una mica.
Pinteu amb mantega el motllo circular que fareu servir. Poseu-hi una base de caramel i col·loqueu-hi les pomes. Fornegeu-ho 12 minuts més a uns 170 graus. Deixeu-ho refredar a la nevera unes hores perquè quedi més compacte.
Desemmotlleu les pomes i les col·loqueu damunt la pasta de full.
Escalfeu-ho tot al forn 5 minuts abans de servir perquè la tatin estigui tèbia.
Bon profit!