BARCELONARicard Formoso és el cap de cuina de la Bodega La Puntual, situada al carrer de Montcada de Barcelona, on cuina tapes, arrossos i altres platets de la cuina Mediterrània, sempre pensats per compartir. A més, La Puntual destaca per la secció destinada a fer vermuts, amb embotits i llaunes, que és just a l’entrada del restaurant i està pensada per a aperitius del cap de setmana i diaris.
Ingredients per a 6 pastissos de formatge
50 g de formatge Flor del Cadí
500 g de formatge cremós
30 g de formatge blau
8 ous
30 grams de maizena
500 g de nata líquida
250 grams de sucre blanc
Mantega Cadí per untar el motlle
Per a la guarnició
Avellana mòlta (opcional)
Compota de maduixa (opcional)
Preparació
Talleu el formatge Flor del Cadí per la meitat i d’una de les meitats feu-ne trossos petits, que reservareu en un plat.
Talleu una part de formatge blau i prepareu la quantitat que necessiteu del formatge cremós. Reserveu-los.
A continuació, col·loqueu 8 ous en un bol i bateu-los enèrgicament. Després poseu-hi la maizena i torneu-ho a remenar. Reserveu-ho.
En una olla per anar al foc, escalfeu la nata líquida juntament amb el sucre. Quan la barreja de nata i sucre arrenqui el bull, retireu-la del foc.
Col·loqueu tots els formatges en un bol ample i barregeu-los juntament amb la nata i el sucre que haureu retirat del foc. Remeneu-ho bé amb unes varetes de mà. Tot seguit, afegiu-hi els ous batuts i continueu remenant-ho amb les varetes perquè tots els ingredients s’amalgamin ben bé.
El pas següent serà triturar-ho amb la batedora elèctrica, perquè us quedi una textura líquida i homogènia.
Un cop ben batut, trieu si voleu col·locar tota la preparació en un motlle gran o bé de mida individual. Sigui com sigui, unteu el motlle amb mantega i, tot seguit, ompliu-lo amb la barreja que acabeu de batre.
Col·loqueu el motlle al forn a 200 graus durant 12 minuts. És molt important que controleu el temps, perquè la textura del pastís canvia si passa més temps dins del forn.
Passats els 12 minuts, desemmotlleu el pastís i poseu-lo en un plat juntament amb compota de maduixa i un pensament d’avellana mòlta com a guarnició, ingredients que també podeu canviar per uns altres.
Bon profit!