BarcelonaMaria José Martínez-Obiols és metge i nutricionista. Molt activa en xarxes socials com l'Instagram, on es fa conèixer com a @dra.martinez.obiols, és defensora de l'alimentació saludable. En aquest cas ens cuina una pasta amb mongeta tendra i salsa de ruca.
Ingredients per a 4 persones
300 g de 'rigates' de farina de kamut
200 g de mongeta tendra
50 g de ruca
Unes branquetes d'alfàbrega
Formatge parmesà
Oli d'oliva verge extra
Bulliu en olles separades els 'rigates', per una banda, i la mongeta tendra, per l'altra. Per als 'rigates' necessitareu 11 minuts d'ebullició perquè quedin al dente. Si feu aquesta cocció, l'absorció dels hidrats de carboni serà més lenta, fet que també s'afavorirà per la combinació amb la mongeta tendra.
Perquè la mongeta tendra quedi al dente necessitareu 10 minuts d'ebullició.
En una batedora, poseu-hi l'alfàbrega, la ruca, l'oli d'oliva i el formatge parmesà. Bateu-ho tot junt. Un cop fet això, fiqueu la barreja dins d'un bol i amaniu-la amb pebre negre i sal. Ja tindreu preparada la salsa del plat de pasta.
Un cop la pasta i la mongeta estiguin cuites, poseu-hi per sobre la salsa i barregeu-ho bé. Bon profit!