BarcelonaEl cuiner Joan Gurguí ens cuina a l'espai Xef Caprabo de l'Illa Diagonal unes postres ideals per aprofitar els torrons que sobren dels àpats de Nadal.
Ingredients per a 4 persones
300 g de torró de Xixona
6 clares d'ou
400 mL de nata líquida (35% mg)
20 gerds
Ratlladura d'una llimona
Ametlles laminades
Menta
Posem la nata líquida a escalfar en un cassó. Hi afegim el torró tallat prèviament a daus. Ho remenem fins que es desfaci tot el torró i ho reservem en un bol.
Muntem les clares a punt de neu. Es pot fer a mà o amb l'ajuda de les barnilles elèctriques.
Incorporem la ratlladura d'una llimona a la barreja de nata i torró que tenim reservada en un bol i hi anem afegint les clares muntades fins que quedi una textura cremosa de 'mousse'. Ho tapem amb paper transparent i ho deixem refredar a la nevera unes hores.
Per servir les postres, agafem una copa on abocarem la 'mousse' i per decorar-la hi afegirem els gerds, les ametlles laminades i una fulla de menta.
Bon profit!