MENGEM
Receptes15/09/2018

Flors de carbassó farcides

T. Gilbert / A. Marín / M. Masdeu

BARCELONADirigit per la cuinera, pastissera i sommelier Núria Gironès, Ca l’Isidre és un restaurant que aposta per la cuina tradicional catalana i de temporada.

Per a una persona

2 flors de carbassó

Cargando
No hay anuncios

Oli de gira-sol alt oleic

Per a la tempura

150 ml de cervesa

Cargando
No hay anuncios

½ cullerada sopera de Maizena

1 cullerada i ½ de Trisol (dextrina de blat)

¼ de cullerada sopera de llevat en pols

Cargando
No hay anuncios

2 cullerades soperes i ½ de farina blanca

Un polsim de pebre negre molt

Sal

Cargando
No hay anuncios

Per al farcit

Sobrassada

Burrata petita

Cargando
No hay anuncios

Preparació

En un bol, barregeu la farina, la Maizena, el Trisol, el pensament de sal, el pebre negre molt i la cervesa. Remeneu-ho amb l’ajuda d’unes varetes fins que quedi una textura mig sòlida. Reserveu-la.

Ara farciu les flors de carbassó. Obriu la flor i arrenqueu-ne el pistil, i després feu una boleta de sobrassada i fiqueu-la a l’interior. A continuació, agafeu un grapat de burrata i fiqueu-lo també dins d’una altra flor.

Cargando
No hay anuncios

Un cop farcides, si veieu que les tiges són massa llargues, talleu-les una mica.

El següent pas és submergir les flors de carbassó dins del bol on teníeu preparada la tempura, perquè s’impregni bé tot.

Ara ja només quedarà fregir-les a la paella quan l’oli de gira-sol sigui calent.

Cargando
No hay anuncios

Truc

Si quan esteu a punt de passar per tempura les flors veieu que la barreja us ha quedat líquida, afegiu-hi una mica més de farina i d’aigua mineral. L’objectiu és que la flor quedi ben impregnada de la tempura.

Bon profit!