Receptes27/10/2021

Fareu panellets? Us expliquem com fer-los de pinyons i amb formes rodona i quadrada

El pastisser Eric Ortuño explica com preparar-los a casa

El pastisser Eric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, proposa preparar a casa panellets de pinyons de forma rodona i quadrada.

Ingredients

  • 250 g de farina d’ametlla
  • 60 g de clara d’ou
  • 125 g de sucre
  • 200 g de pinyons
  • 1 rovell d’ou
Cargando
No hay anuncios

 Elaboració

  1. Primer barregeu la farina d’ametlla amb el sucre i, tot seguit, la clara d’ou, però aneu afegint-l'hi a poc a poc mentre l’aneu amassant. Heu d’aconseguir una textura de massapà. Quan ho tingueu preparat, feu unes boles amb les mans d’uns 25 grams cada una. Reserveu-les en una safata per anar al forn, on haureu col·locat prèviament un paper sulfuritzat.
  2. En un bol col·loqueu els pinyons juntament amb el rovell d’ou, i ara aneu-hi passant les boles que heu fet. Torneu a donar-los formes rodones amb les mans mentre hi col·loqueu els pinyons.
  3. Per fer les formes quadrades, podeu fer servir un aparell cúbic (que es ven en botigues de gadgets de cuina destinats a fer sushi quadrat), i aneu posant-hi els panellets rodons que acabeu de fer. Poseu-los a dins i pressioneu perquè us surti el panellet cúbic, que quedarà més cruixent quan es cogui, de manera que augmenta la qualitat del panellet.
  4. El punt final serà introduir la safata al forn a 230º durant quatre minuts. Ha de quedar tou per dins i cruixent per fora.
  5.  Passat aquest temps, ja tindreu fets els panellets rodons i quadrats.
Cargando
No hay anuncios

Bona castanyada!