BARCELONADavid Gasol és dietista-nutricionista i alimenta el blog
www.davidgasol.com, en què explica receptes nutritives i
saludables per a cada temporada de l'any.
Ingredients per a una persona:
1 nap (petit)
1 xirivia (petita)
1/4 carbassa de tipus violí (amb pell)
1 branca de romaní
Oli d'oliva verge extra
Sal
Peleu i talleu la xirivia i el nap a trossos. Netegeu la pell de la carbassa amb aigua o bé amb un raspall de verdures, si en teniu (en aquesta recepta, cuinareu la carbassa sense pelar). Després talleu-la a trossos.
Saltegeu en una olla amb un raig d'oli d'oliva verge extra els tres ingredients junt amb una branca de romaní i un pessic de sal.
És molt important que cogueu els ingredients perquè quedin estofats a foc lent i amb tapa. Necessitareu ben bé 30 minuts perquè quedin amb textura tova. Passat aquest temps, ja estaran i els podreu servir al plat.
Consell
La pell de la carbassa de tipus violí es fa servir en aquesta recepta perquè hi aporta nutrients, i alhora subjecta els trossos de carbassa perquè no es desfacin quan es fa l'estofat.